Doi clujeni şi-un bistriţean, reţinuţi într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism

Patru persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de constituire în grup infracţional în vederea săvârşirii de infracţiuni, trafic de minori şi proxenetism sunt cercetate de lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud. Dintre acestea, trei au fost deja reţinute de procurori pentru 24 ore, urmând să fie prezentate Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă.

Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate s-a sesizat cu privire la constituirea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism din care făceau parte patru membri, respectiv D.Ş.I. de 39 ani, J.F. de 29 ani, T.T.D. de 23 ani şi C.M.P. de 23 ani, câte doi din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud. „Aceştia sunt suspectaţi că în perioada 2009-2010 au racolat de pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Cluj mai multe tinere printre care şi o minoră, pentru practicarea prostituţiei cu condiţia ca o parte din banii câştigaţi să le revină lor. Tinerele au fost asigurate că practicând prostituţia la diferite cluburi din străinătate vor obţine câştiguri importante de bani, aproximativ 4000 euro pe lună. Astfel, fetele racolate erau transportate de către membrii grupării în Germania, unde erau preluate şi plasate să se prostitueze printr-un om de legătură, un cetăţean străin”, se arată în comunicatul transmis de inspectoratul de Poliţiei Bistriţa-Năsăud.

Luni, poliţiştii bistriţeni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud şi cu sprijinul poliţiştilor de la Cluj-Napoca, au descins în judeţul vecin, fiind efectuate două percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor D.Ş.I. şi J.F. de pe raza judeţului Cluj. În urma acţiunii, au fost ridicate şapte contracte de depozite bancare, telefoane mobile şi cartele telefonice.

Au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud mai multe persoane în vederea audierii de către procurorul de caz, dintre care două persoane cu mandat de aducere.

„În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul a luat împotriva învinuiţilor D.Ş.I., J.F. şi C.M.P. măsura reţinerii pentru 24 ore pentru comiterea infracţiunilor de constituire în grup infracţional în vederea săvârşirii de infracţiuni, trafic de minori şi proxenetism, urmând să fie prezentaţi, în 7 februarie, Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă”, precizează IPJ Bistriţa-Năsăud.

Comentarii

08/02/12 12:23
Vizitator

Unde sunt doamnele din poza? De ce umbla pe strazi? Le-a zis cineva ca daca se inscriu in PDL pot ajunge directoare?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5