Bistriţeanca va fi cercetată în libertate în dosarul de proxenetism

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a respins propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT- Biroul teritorial Bistriţa-Năsăud a celor trei persoane reţinute într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism.

Astfel, faţă de Marcela Petruţa Colopanţ din Bistriţa-Năsăud şi Deneş Şandor Iuanoş şi Jeler Flaviu, din judeţul Cluj, s-a dispus măsurii obligării de a nu părăsi ţara, pe o durată de 30 zile, începând cu 7 februarie 2012 şi până la 7 martie 2012.

Conform art.145/1 alin 2 rap. la art.145 alin 1/1 Cod procedură penală, inculpaţii sunt obligaţi ca pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat. De asemenea, cei doi clujeni se vor prezenta la Poliţia municipiului Dej, iar Marcela Colopanţ la IPJ Bistriţa-Năsăud, conform programului de supraveghere ce va fi stabilit de acest organ sau ori de câte ori este chemat, Cei trei nu au voie să îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea procurorului sau a instanţei de judecată şi nici să deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme. Inculpaţii nu au voie să comunice direct sau indirect cu părţile vătămate, martorii sau ceilalţi inculpaţi din prezenta cauză.

Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate s-a sesizat cu privire la constituirea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism din care făceau parte patru membri, cei trei amintiţi, plus un alt bistriţean. „Aceştia sunt suspectaţi că în perioada 2009-2010 au racolat de pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Cluj mai multe tinere printre care şi o minoră, pentru practicarea prostituţiei cu condiţia ca o parte din banii câştigaţi să le revină lor. Tinerele au fost asigurate că practicând prostituţia la diferite cluburi din străinătate vor obţine câştiguri importante de bani, aproximativ 4000 euro pe lună. Astfel, fetele racolate erau transportate de către membrii grupării în Germania, unde erau preluate şi plasate să se prostitueze printr-un om de legătură, un cetăţean străin”, se arată în comunicatul transmis de inspectoratul de Poliţiei Bistriţa-Năsăud.

Luni, poliţiştii bistriţeni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud şi cu sprijinul poliţiştilor de la Cluj-Napoca, au descins în judeţul vecin, fiind efectuate două percheziţii domiciliare în urma cărora au fost ridicate şapte contracte de depozite bancare, telefoane mobile şi cartele telefonice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5