Bistriţeni cercetaţi în libertate pentru constituire de grup infracţional şi evaziune fiscală

Procurorii DIICOT Alba Iulia au efectuat marţi mai multe percheziţii domiciliare, dar şi la sediile unei firme de transport persoane din judeţul Bistriţa-Năsăud. Mai multe persoane au fost duse la audieri, pentru două dintre acestea propunându-se arestarea preventivă.

“Astăzi, 29.05.2013, Tribunalul Alba a respins propunerea formulată de DIICOT- Serviciul Teritorial Alba Iulia privind arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaţilor S.G. şi S.I.E., acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.
Tribunalul Alba a dispus faţă de inculpaţi măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile şi respectarea următoarelor obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, sau după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să se prezinte la organele de poliţie desemnate cu supravegherea , conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme.
Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura luată se va înlocui cu măsura arestării preventive.
Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare iar competenţa de soluţionare a recursului revine Curţii de Apel Alba Iulia”, se arată într-un comunicat de presă al Tribunalului Alba, citat de informatiadealba.ro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5