Bistriţenii au ales! Pistele de biciclete, varianta ocolitoare şi parcările, cele mai dorite proiecte la Bistriţa

Reţelele de piste de biciclete, care să facă legătura cu localităţile componente, este cel mai votat proiect de către bistriţeni, în cadrul campaniei „Alege Prioritățile Orașului Tău!”. Pe locul doi, în ierarhia stabilită de cetăţenii oraşului este varianta ocolitoare, iar pe locul 3, parcările. Ce-i drept, sub o mie de bistriţeni au accesat chestionarul online, dar la dezbaterile publice, nici în cele mai fericite cazuri, nu au fost mai mult de 15 cetăţeni!

Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice subnaționale a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România. Până în  22 martie, bistriţenii au putut vota cele mai importante proiecte de dezvoltare pentru oraș.

 

Iată cum arată clasamentul la nivelul proiectelor din Bistriţa!

 

1. Rețelele de piste de biciclete (legătură cu localitățile componente)

2. Construcția Variantei de Ocolire Bistrița Sud

3. Optimizarea / modernizarea locurilor de parcări existente și realizarea de noi parcaje adiacente Centrului Istoric și în zonele de locuințe colective: Piața Mihai Eminescu, Bistricioarei, Lupeni, Aleea Heniu, Piața Decebal, Piața Independenței Nord, Aleea Iasomiei și Sucevei

4. Drumul TransRegio Bucovina (Vatra Dornei - Bistrița)

5. Autobuzele electrice pe traseele de transport public, altele decât Linia Verde

6. Drumul TransRegio Sărățel - Reghin

7. Realizarea unei linii de transport "Metrou de suprafață" Sărățel - Livezile - Prundu Bârgăului pe actuala infrastructură a căii ferate

8. Dotările tehnico-edilitare și servicii: sala polivalentă, terenul de golf, pistele de ciclism, centrul hipic, patinoarul, spațiile de parcări, parcul (în cadrul Complexului sportiv și de agrement Unirea - Wonderland)

9. Complexul de agrement acvatic Aquapark

10. Centrul expozițional

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5