Bistriţenii au marcat Ziua Regalităţii

La monumentul dedicat foştilor deţinuţi politici din judeţ, Filiala Judeţeană B-N, a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDR B-N), împreună cu membrii Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, au marcat ziua de 10 mai, Ziua Regalităţii în România.
La Monumentul victimelor comunismului au fost depuse coroane de flori din partea AFDR B-N, cât şi din partea Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, în prezenţa unui grup de mari iubitori de adevăr, de românism şi ţară.
Preşedintele Filialei AFDR B-N, dr. veterinar Florin Bor, după o scurtă rugăciune pentru eroii care au dispărut în închisorile comuniste, a făcut o pertinentă şi explicită expunere despre suferinţele acestor martiri pentru ţară şi popor.
Conform vechiului parteneriat, obicei şi stimă faţă de cei dispăruţi în tragice evenimente din epoca comunistă, Clubul Monarhiştilor Bistriţeni, care este alături de AFDR B-N, prin secretarul său, Nic Şerban, a făcut un expozeu justificativ şi motivant despre ziua de 10 mai, atât din punct de vedere al Zilei Regalităţii în România, cât şi a victimelor comunismului în ţara noastră, venind cu argumente pentru a cinsti şi comemora această zi.
Onoare, ciste, recunoştinţă victimelor comunismului, iar Ziua Regalităţii este un punct de reper în istoria României.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5