Onor, recunoştinţă şi omagiu Deţinuţilor Politici Anticomunişti din judeţul nostru

O zi cu profunde semnificaţii în istoria şi viaţa luptătorilor anticomunişti din România, inclusiv din judeţul nostru prin sărbătorirea şi omagierea sacrificiilor făcute inclusiv cu pierderea vieţii, din cei 3 milioane de deţinuţi politici, 800.000 şi-au pierdut viaţa în închisorile comuniste.
Ziua de 9 martie numită de Parlamentul României ca Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989 a fost un prilej de a aduce un pios omagiu din partea Prefecturii, a Consiliului Judeţean şi a Clubului Monarhiştilor Bistriţeni.
La Monumentul deţinuţilor politici anticomunişti din faţa blocului Lamă din Bistriţa a avut loc un sensibil şi emoţionant moment de remember şi reculegere în memoria eroilor luptei anticomuniste din judeţul nostru, la care au rostit alocuţiuni aplicate la eveniment, cu precizări şi fapte istorice: prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, dl. Ovidiu Victor Frenţ, ce a punctat faptul că sacrificiul deţinuţilor politici a fost unul de amploare contribuind la democraţia şi libertatea de expresie oe care o avem astăzi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean B-N, prof. Vasile Puica, care a scos în relief faptul că istoria şi tinerii nu trebuie să uite niciodată aceste jertfe, dr. Marius Nicolae Pop, preşedintele Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, ce a subliniat rolul esenţial al Casei Regale a României în sprijinirea şi recunoaşterea luptei anticomuniste, Clubul Monarhiştilor Bistriţeni fiind alături de Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, filiala BN, dr. Podani Tiberiu, vicepreşedinte al Clubului Monarhiştilor, care a subliniat că este necesară educaţia tinerelor generaţii şi că era necesară prezenţa măcar a unei clase de elevi cu învăţătorii ei la eveniment.
În deschiderea evenimentului, dr. veterinar Bor Florian, preşedintele Filialei AFDR BN, emoţionat, a făcut un scurt istoric al vieţii deţinuţilor politici şi a mulţumit din suflet celor prezenţi pentru recunoştinţa şi omagiul adus.
Au fost depuse coroane şi jerbe de flori din partea Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean BN, Clubului Monarhiştilor Bistriţeni şi a filialei BN a AFDR, propunându-se un moment de reculegere în memoria eroilor luptei anticomuniste şi s-a rostit un „Tatăl Nostru”.
Pe frontispiciul Monumentului stă scris „Nihil Sine Deo” – deviza Casei Regale a României şi a Clubului Monarhiştilor Bistriţeni – se dovedeşte a fi un apărător de neam şi ţară, cu respectarea strictă a Istoriei Adevărate a României, adică Istoria Regalităţii Române!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5