Bistriţa - Capitala Earth Hour

Bistriţenii, de trei ori mai puţini faţă de ieşeni şi timişoreni, dar cu inima mai mare

Bistriţenii s-au mobilizat şi au adus la punctul de colectare a PET-urilor din Zona Pietonală “Liviu Rebreanu” peste trei mii de saci. Pentru desemnarea Capitalei Earth Hour 2012, Bistriţa s-a întrecut cu Timişoara şi Iaşi. Dacă toate orașele pot sărbători faptul că sunt mai curate cu câteva tone de deșeuri, Bistrița se poate mândri și cu titlul de Capitala Earth Hour.
Conform datelor oficiale, bistrițenii au strâns 16,7 tone de PET-uri, timișorenii au strâns 3,86 tone și ieșenii 2,32 tone.
Evenimentul, transmis în direct, în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan şi Dani”, la postul de televiziune Antena 1, dar şi pe Antena 3, a fost o metodă de promovare pentru noi, de care se aude atât de puţin pe posturile locale. Cel mai important lucru este că am fost în luptă cu două mari oraşe, câştigând în faţa unor oraşe precum Botoşani, Brăila, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Suceava.
Agentul economic care urmează să recileze PET-urile a premiat şcolile care vor depune cele mai multe PET-uri: locul I - 500 lei, locul II - 300 lei, locul III - 200 lei.
Alături de şcoli, jandarmii bistriţeni au sprijinit campania cu 35 de saci campania. Nici poliţiştii nu au rămas indiferenţi la campanie. Până la ora 10:00, au fost depuşi peste 500 de saci de PET-uri, targe-tul fiind aproximativ 2.000 de saci până la finalul acţiunii, până la ora 16.00, însă acesta a fost depăşit la 14.00, când aveam 3.000 de saci, iar la închidere 3446 saci, adică 16, 7 tone.
Prezent şi el la acţiune cu saci cu PET-uri, primarul Ovidiu Teodor Creţu a fost mulţumit de felul în care bistriţenii s-au mobilizat încă de dimineaţă, dovedind că, deşi sunt de trei ori mai puţini faţă de cei din Iaşi şi Timişoara, sunt cu inima mai mare.
Capitala Earth Hour 2012 va avea onoarea de a găzdui evenimentul oficial Earth Hour, în ziua de 31 martie 2012, pe care îl va organiza împreuna cu World Wide Fund for Nature - România şi va fi promovată la nivel naţional şi internaţional.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5