Prin fonduri europene,

Bistriţenii pot obţine o calificare ca ospătar şi bucătar

Bistriţenii care au absolvit învăţământul minim obligatoriu şi un curs de calificare şi cei care au absolvit liceul/SAM cu sau fără diploma de bacalaureat pot participa la cursurile de calificare pentru bucătari şi ospătari (chelneri) - vânzători în unităţile de alimentaţie publică, anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud.

Cursurile debutează luni, 10 octombrie 2011, au nivelul doi de calificare şi presupun un număr total de 720 de ore de pregătire, din care 240 de ore reprezintă partea teoretică, iar 480 de ore, cea practică (în fapt pe parcursul a cinci luni). Potrivit AJOFM BN, sunt disponibile 14 locuri pentru cursul de bucătar şi 14 locuri pentru cursul de ospătar. Înscrierile se fac în această săptămână, la sediul AJOFM BN, Str. Gării nr. 2-4.

Pregătirea teoretică se va desfăşura în cursul săptămânii, la sediul AJOFM BN, iar practica va fi efectuată în unităţi de profil din Bistriţa. Lectorii vor fi Teodora Fasie (bucătar) şi Violeta Stan (ospătar), cu experienţă îndelungată în formarea profesională în domeniul alimentaţiei publice.

Cursurile sunt parte integrantă a proiectului ”Parcursuri integrate pentru calificarea profesională şi plasarea la locul de muncă în sectorul turistic”, derulat de AJOFM BN în parteneriat cu CCSE Galaţi şi SIDA SRL, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Următoarele cursuri se vor adresa şi persoanelor cu studii superioare, pentru inspector resurse umane, inspector protecţia muncii şi asistent relaţii publice şi comunicare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5