Bistriţenii şi sucevenii s-au prins în Hora de la Rotunda

Festivalul “Hora la Rotunda” a ajuns la ediţia a V-a, în Pasul Rotunda fiind prezenţi spectatori din Șanț, Măgura Ilvei, Ilva Mare, Rodna, Maieru, Sângeorz – Băi și Cârlibaba.
Judeţele Bistița – Năsăud și Suceava au avut, timp de câteva ore, intervenţii într-un itinerar folcloric cu ansamblurile “Dorna Dorului” din Vatra Dornei, “Izvorul Someșului” din Șanț(instructori Marius Andron și Claudiu Pomană), “Bujorul de Munte” din Cârlibaba, Grupul Vocal “Măgureanul” din Măgura Ilvei, coordonat de profesoara Lucreția Ruști, “Cununa Someșană” de la Maieru ( coregraf Adrian Salvan), “Păunița” al Casei Orășenești de Cultură din Sângeorz – Băi (coregraf Florin Hodoroga), “Cununița” din Ilva Mare (coregraf Marius Muntean) .
Principalii organizatori ai festivalului au fost primarii Ioan Szabo, Valer Avram și Gabriel Danciu, din partea judeţului nostru salutul fiind transmis de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna. Deşi preşedintele Traian Băsescu şi-a anunţat prezenţa la “Hora de la Rotunda”, cu o seară înainte a anunţat că nu mai ajunge. Manifestările au fost prezentate de jurnalista Iulia Stupinean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5