A X-a ediție a Horei de la Rotunda, de 10. Angela Rusu, invitat special

Primăria şi Consilliul Local Măgura Ilvei și cea din Cârlibaba au organizat tradiționala Horă de la Rotunda, ajunsă la cea de-a X-a ediție. Festivalul Folcloric, ce se desfășoară în vârf de munte, a avut în acest an o însemnătate specială, mai ales că suntem în An Centenar.
“Hora la Rotunda“ a fost un real succes și asta nu doar din prisma organizatorilor, ci mai ales a oamenilor care au venit cu mic cu mare să petreacă o duminică de poveste în vârf de munte.
Festivalul a debutat cu o comemorare a eroilor ce sunt înmormântați în Pasul Rotunda. Slujba de comemorare oficiată de preoţi şi a avut ca scop nu doar pomenirea lor ci şi menţinerea vie a amintirii luptelor duse în acea zonă.
Cei doi primari care, an de an, își unesc forţele pentru păstrarea tradiției populare Gabriel Michael Danciu, din Cârlibaba, şi Valer Avram din Măgura Ilvei au oferit mulţimii de participanți un spectacol de excepție.
Angela Rusu a întreţinut atmosfera din Pasul Rotunda, toată lumea – ardeleni şi bucovineni – prinzându-se într-o horă a bucuriei alături de îndrăgita artistă, cântând în acelaşi timp şlagărele acesteia. A fost o ediţie jubiliară, în cadrul căreia fiecare artist participant a primit câte un trofeu care să ateste prezenţa în acest colţ de rai în Anul Centenarului Marii Uniri.
Invitat special a fost Ansamblul „Flore albă de cireş” din Ghelăuza, Raionul Strășeni, Republica Moldova, care a prezentat, prin tradiţiile fraţilor de peste Prut, un mesaj de pace şi prietenie între fraţii despărţiţi de vitregiile istoriei, care speră într-o zi să-şi reîntregească patria. De altfel, la întâlnire au fost prezente şi două primăriţe din Moldova, din localităţile cu care cele două comune sunt înfrăţite.
Despre rolul tradiţiilor şi a lăzii de zestre a vorbit şi scriitorul Menuţ Maximinian, realizator emisiuni radio-tv, care a prezentat festivalul alături de jurnalistul Nelu Boldea, dând culoare evenimentului.
S-a petrecut autentic românește în vârf de munte, la Rotunda, cu artiştii Elisa Hechelciuc, Constantin Bahrin, Reghina Belei şi cu ansamblurile „Măgureanul” – Măgura Ilvei, „Bujorul de munte” – Cîrlibaba, „Vasile Lucaciu” – Siseşti, „Poieniţa” – Poiana Ilvei, „Someş-Ilva” – Ilva Mică.
Felicitări celor doi edili care reuşesc, an de an, să adune românii din cele două ţinuturi istorice într-un eveniment în care voia bună este la ea acasă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5