Bloc de locuinţe ANL pentru tinerii medici

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat că administraţia judeţeană a demarat demersurile pentru proiectul ce vizează construcţia unui bloc ANL cu destinaţie specială pentru tinerii medici. Locaţia este pe str. Prundului din municipiul Bistriţa, acolo unde Spitalul Judeţean de Urgenţă a deţinut o serie de anexe.
„Am depus documentele la ANL pentru construcţia unui bloc de locuinţe destinate cadrelor medicale. După discuţia de acum trei săptămâni cu directorul general de la ANL, am înţeles că este o ordonanţă pregătită care midica legea locuinţei şi astfel să se poată finanţa şi alte tipuri de locuinţe, nu numai locuinţe pentru tineri. Era în faza finală, urma ca Guvernul să ia o decizie. Între timp, noi am pregătit şi am identificat terenul, urmează să-l eliberăm de construcţiile care vor fi casate. Vom face şi locuinţe pentru cadrele medicale”, a menţionat Radu Moldovan, în cadrul unei vizite la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
Proiectul prevede un bloc cu trei scări care să cuprindă 24 de unităţi locative.
Şeful administraţiei judeţene a remarcat faptul că atât Guvernul Ponta, cât şi Guvernul Cioloş fac eforturi pentru a rezolva problema salarizării în domeniul medical, astfel încât exodul medicilor să fie limitat. „Dacă se găseşte o salarizare atractivă, condiţiile le avem, mai avem posibilitatea să oferim şi o garsonieră sau un apartament pentru o anumită durată de timp până îşi iau locuinţă proprie, vom face şi parteneriatul cu cele două centre universitare. Cred că lucrurile din sistemul de sănătate din judeţul Bistriţa-Năsăud vor arăta din ce în ce mai bine”, a mai spus Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]