Lucrările la blocul ANL pentru medici, din Bistriţa, avansează!

Lucrările de pe şantierul de la blocul ANL pentru specialiştii din sănătate, avansează în ritm bun, construcţia de pe str. Prundului din Bistriţa se înalţă etaj cu etaj.

Blocul va avea un regim de înălţime P+3E+etaj tehnic, cu 24 spaţii locative, câte două apartamente pe tronson, durata estimată de construcţie fiind de 16 luni. La acestea se adaugă, utilităţile şi amenajarea spaţiilor verzi, a parcării etc. Constructor-antreprenor general este Record SRL Bistrița, data finalizării execuției fiind 11 ianuarie 2019.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiții aprobați de către Consiliul Județean, valoarea totală estimată  este de 3.998.400,39 lei (TVA inclus), din care 3.490.599,40 LEI (TVA inclus) sunt alocaţi de Ministesterul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin Agenția Națională pentru Locuințe, iar contribuţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este de 507.801 lei (inclusiv TVA).   

„Dacă noi ca autoritate nu putem stimula financiar suplimentar tinerii medici, căutăm soluții pentru a face din Bistrița o atracție pentru tinerii medici: standarde medicale ridicate, dotări și tehnică medicală, precum și posibilitatea pentru tinerii medici de a avea o locuință decentă la costuri reduse. Este un proiect pilot la nivelul României, inițiat de Consiliul Județean în parteneriat cu Agenția Națională pentru Locuințe. Termenul de finalizare al lucrărilor pentru acest prim bloc este luna ianuarie 2019, dar eu sper că din toamna viitoare tinerii medici se vor putea muta în noile locuințe”, declara preşedintele Radu Moldovan.

 

 

 

Comentarii

07/04/18 11:44
Nasaudean

In mod sigur, pentru aceste locuinte vor fi depuse cereri si de femeile de serviciu , cei cu "targa " si infirmierele de la unitatile spitalicesti, de or ajunge doctorii sa fie in minoritate ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5