Botez ca-n basme pentru Sara Maria, îngeraşul din familia Petre Petruse

Îndrăgitul interpret al cântecului popular bistriţean, Petre Petruse, a avut o sărbătoare deosebită la început de februarie.
După lansarea cărţii ce conturează portretul lui Petre Petruse, în cadrul unui spectacol aniversar, ce a marcat 50 de ani de activitate în slujba folclorului şi 70 de ani de viaţă, a venit un alt moment important, încreştinarea micuţei Sara Maria, cea de a parta nepoţică a artistului. Frumoasa Sara Bianca a avut botezul în biserica de pe Odobescu, primind binecuvântarea părintelui Ştefan Borodi. Emoţii mari atât pentru părinţii Ciprian şi Iulia, cât şi pentru bunici şi naşi.
Sfântul Botez este taina prin care omul, prin întreita afundare în apã sfinţitã de cãtre preot, în numele Prea Sfintei Treimi, dobândeşte iertare de pãcatul strãmoşesc, se naşte din nou duhovniceşte şi se face membru al Bisericii lui Hristos. Botezul este numit şi ''uşa tainelor,'' pentru cã numai prin botez devenim fii ai lui Dumnezeu dupã dar. Prima fiică a tinerei familii Ciprian şi Iulia a primit numele Sara Maria, nume sfânt cu care va cãlãtori în viaţã, Sara fiind soţia lui Avraam, iar Maria numele Maicii Domnului, cea dintâi rugãtoare pentru lume.
Petrecerea a avut loc la Pensiunea Morariu, unde alături de familie şi neamuri au fost foarte mulţi prieteni, amintind aici doar pe prof. dr. Dorel Cosma, directorul Centrului Cultural Municipal. Voia bună a fost întreţinută atât de buniciul micuţei, cât şi de Mirela Petruş.
Urăm frumoasei Maria mulţi ani cu sănătate şi bucurii în lumea noastră, iar îngerul să-i călăuzească paşii.

Comentarii

06/02/13 13:38
Andrei

Am fost nuntasi, alaturi de frumoasa familie. Ne bucuram pentru rodirea lor. Noroc in viata, spre bucuria parintilor si a bunicilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5