Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30 martie 2024, o zi de activități educativ-religioase în localitatea Ilva Mică. La activități au participat aproximativ 80 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, din clasele V-VIII și liceu.
Momentul a debutat cu rugăciune, jocuri de cunoaștere, jocuri de grup, ateliere, cateheză, cântece la chitară, iar, la final, totul s-a încheiat cu un mult așteptat foc de tabără, multă bucurie și prietenie.
Pentru copii a fost un prilej de a socializa și de a lega noi prietenii, de a se bucura de natură, de a se ruga și de a se manifesta liber într-un cadru duhovnicesc, de siguranță și multă deschidere din parte voluntarilor prezenți.
La cateheză, pr. Ioan Clapa, de la Parohia Feldru, le-a vorbit copiilor despre prietenie. Tema întâlnirii s-a desfășurat sub motto-ul „Prietenia, darul lui Dumnezeu”. Tinerii și-au adus aminte că cel mai mare Prieten al nostru este Dumnezeu. De altfel, Iisus Hristos în timpul activității Sale le-a vorbit oamenilor ca unor prieteni: „Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi. Voi sunteți prietenii Mei dacă faceți ceea ce vă poruncesc” (In. 12, 13-14). Tânărul care se roagă, care face fapte bune, care iubește pe fratele său și care vorbește despre Dumnezeu, acela este prieten cu Dumnezeu. În cadrul catehezei tinerii au primit și răspunsuri la întrebările: Ce este prietenia? Cum ar trebui să fie un prieten bun?Cum să fiu un bun ascultător pentru prietenul meu?
Aducem mulțumiri voluntarilor Parohiei Ortodoxe Feldru, (peste 20 la număr) coordonați de pr. Ioan Clapa, care spijină de fiecare dată astfel de activități și care s-au constituit într-o adevărată familie misionară, preoților parohi de la parohiile ortodoxe din Ilva Mică, Iuliu Brici și Ștefăniță Potra și tuturor participanților prezenți.
Ne-am promis că ne vom reîntâlni cât de curând!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5