Budacu de Jos. Toţi locuitorii comunei, racordaţi la reţea de apă şi canalizare, cu finanţare guvernamentală

Un alt proiect major în infrastructura de apă şi apă uzată este în implementare la Budacu de Jos, asta după ce în august au fost recepţionate lucrările la reţeaua de canalizare din Jelna. Este vorba despre “Construire reţea canalizare, staţie de epurare şi extinderea reţea de apă în comuna Budacu de Jos”, cu o valoare estimată de 11.270.122 lei (fără TVA), finanţat în cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

       “La nivelul Primăriei Budacu de Jos,  a fost lansată procedura de achiziţie public, în sensul că este în curs de publicare a anunţului pe portalul SEAP, asta pentru că se aşteaptă validarea documentelor încărcate pe www.e-licitatie.ro . Se estimează finalizarea procedurilor de achiziţie şi desemnarea constructorului până la finalul anului. Durata e realizare a lucrării este de maximum 36 luni”, ne-a explicat edilul comunei, Florin Sandu Simionca.

         În cifre, proiectul însumează 22,8 km de conductă pentru canaliyare, 8 km de conductă de refulare, edificarea unei staţii de epurare, 7,7 km de reţea de distribuţie apă potabilă. În plus, sunt inluse 16 staţii de pompare, 471cămine de vizitare, 33 cămine de vane şi 47 hidranţi supraterani.

Practic, prin acest proiect, şi locuitorii din Budacu de Jos, Buduş, Simioneşti şi Monariu ar urma să beneficieze de servicii de utilităţi la standarde europene.

„În cadrul acestui proiect, odată cu realizarea reţelei de canalizare, se va extinde şi reţeaua de alimentare cu apă, astfel încât, la finalizarea implementării acestui proiect, toţi locuitorii comunei vor avea acces la reţeaua de apă potabilă şi la cea de canalizare”, a declarat primarul Florin Simionca.

 

Comentarii

28/09/18 10:19
Cititor

Bravo lor !
Oameni de bine din Unirea, haideti sa initiem si noi un Referendum , prin care sa cerem dezlipirea de municipiul Bistrita si alipirea in componentza comunei Livezile, ca vom primi fonduri europene si ne vom pune si apa si gaz si canalizare si curent electric stradal... si... de toate. Nu vedeti ca noi cei din "localitatile componente " inafara celor din Viisoara, nu prezentam nici o importantza pentru edilii nostri decat atunci cand trebuie sa mergem la vot ?
Chiar discutam cu primarul din comuna Livezile si ne spunea ca daca eram " sat " component al acestei comune, demult, aveam de toate .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5