Buget 2017: Câte 750 lei/locuitor pentru funcţionarea unităţilor administrativ-teritoriale

Senatorul Ioan Deneş a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că la construcţia bugetului pe anul 2017 va fi pusă în aplicare o nouă filozofie, în sensul sprijinirii tuturor unităţilor administrativ-teritoriale pe componenta de funcţionare. Potrivit acestuia, noua abordare a fost lansată de ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, în cadrul audierilor.
„Una dintre disucţiile pe care am avut-o în cadrul audierii ministrului Dezvoltării, doamna Sevil Shhaideh, a fost legată de echilibrarea bugetelor de funcţionare a comunităţilor locale, a unităţilor administrativ-teritoriale. Vreau să vă spun pe această cale că filozofie de echilibrare a bugetelor locale pentru funcţionarea lor va fi schimbată total, în sensul că va fi gândit un nou mod de echilibrare. Pentru fiecare locuitor al comunităţii respective, pentru buna funcţionare a unităţii administrativ-teritoriale, s-a considerat că este nevoie de 750 lei, care înmulţit cu numărul de locuitori va da acel buget de funcţionare. Dacă acel buget nu va fi acoperit din taxelele şi impozitele locale strânse în comunitatea respectivă, va fi completat de la bugetul de stat”,a explicat Ioan Deneş.
Potrivit acestuia, din impozitul pe venit, care până în prezent se întorcea doar în proporţie de 70% la unitatea administrativ-teritorială, în bugetul viitor se vor întoarce aproape 90% din sume.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5