Preşedintele Radu Moldovan: Bistriţa-Năsăud, între primele trei judeţe cu proiecte finanţate prin PNDL

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă suţinute cu vicepremierul Sevil Shhaideh, că Bistriţa-Năsăud este între primele trei judeţe în ceea ce priveşte accesarea finanţării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în baza OG 28/2013.

Spre bucuria mea, judeţul Bistriţa-Năsăud este foarte bine pregătit. Cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud pot fi fericiţi că au cei mai buni primari din România, sunt pe primele locuri la accesarea fondurilor europene prin PNDR, sunt pe primele locuri la PNDL, sunt pe foarte multe prime locuri la orice alte tipuri de clasamente care se fac din punct de vedere administrativ. Am reuşit ca împreună cu ei, din 2012, să lăsăm politica la poarta Consiliului Judeţean şi să discutăm concret, colegial, administrativ despre problemele comunităţilor şi modul în care le gestionăm”, a declarat preşedintele Moldovan.

Potrivit acestuia, în prima etapă a PNDL, Consiliul Judeţean împreună cu administraţiile locale a reuşit să atragă finanţări de peste 500 milioane euro, fonduri cu care am fost rezolvat foarte multe probleme în comunităţile locale.

Radu Moldovan a menţionat că absolut orice primar a avut uşa deschisă la întâlnirea cu viceprim-ministrul României, nu „cum se făcea înainte”. Mai mult, „filozofia alocării fondurilor s-a schimbat fundamental”.

         Acesta a menţionat că obiectivitatea alocării fondurilor se va resimţi şi în echilibrarea bugetelor locale, proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei  extraordinare de CJ, de vineri. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5