Preşedintele Radu Moldovan: Sper ca până la finalul anului viitor să avem DJ 172 D, Poarta Transilvaniei, în integralitate modernizat

         Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan,  susţine că în maximum o lună va fi semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Drumului Judeţean 172 D, denumit Poarta Transilvaniei. Acesta a menţionat că, în paralel, se va încheia şi procedura de contestare a licitaţiilor, printr-o decizie definitivă a instanţie.

         „Eu sper ca până la finalul săptămânii, de la Organismul Intermediar de la Cluj (n.n. – ADR Nord-Vest) să plece propunerea  pentru semnarea contractului de finanţare la Bucureşti. Sper ca într-un termen rezonabil, două-trei săptămâni cât durează evaluarea şi ultima verificare la Autoritatea de Management, să putem semna contractul de finanţare pentru cele trei tronsoane din DJ 172D, Poarta Transilvaniei. Am avut un termen la Curtea de Apel, am înţeles că s-a amânat pentru 3 sau 5 mai, aşteptăm şi decizia Curţii de Apel în urma contestaţiilor depuse de către constructori. La CNSC au fost respinse absolut toate contestaţiile depuse de terţi, să vedem ce va decide şi Curtea de Apel şi sper ca în acelaşi timp să poată fi finalizate ambele proceduri, şi contractul de finanţare, şi finalul termenelor de contestare, să avem executanţi şi să putem începe lucrul”, a declarat preşedintele Radu Moldovan, în cadrul şedinţei ordinare.

         Potrivit acestuia, în urma licitaţiilor pentru cele trei loturi depuse, au rămas anumite sume de bani, economii, astfel că administraţia judeţeană va depune la ADR Nord-Vest proiectul de modernizare a celui de-al doilea tronson din Lotul 1, mai exact Colibiţa-Miţa, pe fonduri europene.

„Lotul 5 a fost depus pe PNDL şi sperăm să obţinem finanţare. Am dat drumul la procedura de achjiziţie publică şi la Lotul 5. Eu sper ca până la finalul anului viitor să avem DJ 172 D Poarta Transilvaniei în integralitate modernizat”, a mai spus Radu Moldovan.

Proiectul de modernizare a DJ 172 D, pentru Loturile 2,3, şi 4, pe sectoarele Colibiţa-Bistriţa Bârgăului, DN17- Josenii Bârgăului - Strâmba - Ilva Mică, DN17 D - Poiana Ilvei - Magura Ilvei  - Ilva Mare, a fost depus la ADR Nord-Vest, în vederea obţinerii finanţării prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Pentru tronsonul 1 din Lotul 1, Mureşenii Bârgăului-Colibiţa, lucrările au început deja, acestea fiind finanţate prin PNDL, în baza OG 28/2013, de către Ministerul Dezvoltării, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Pe aceeaşi finanţare se mizează şi pe Lotul 5, de la Ilva Mare la Lunca Ilvei.

„Pentru prima dată, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, cu personalul din cadrul aparatului de specialitate au dus o cerere de finanţare de la un capăt la altul”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean, remarcându-l pe directorul executiv Alexandru Toniuc.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5