Preşedintele Radu Moldovan: În primăvară, intrăm cu plugul adânc pe cele trei drumuri, spre Colibiţa, peste Strâmba şi pe Valea Ilvelor

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan,  a anunţat, la recepţia lucrărilor de modernizare de pe Drumul Blajului, că pentru celelalte trei tronsoane au fost finalizate proiectele tehnice.

         „În 15 octombrie au fost predate proiectele pentru celelalte trei loturi – 2, 3 şi 4 – din intersecţie, pe baraj, până la Prundu Bârgăului, apoi din Joseni peste Strâmba, până la intersecţia cu DN 17D, la Ilva Mică şi lotul 4, din curbă de la Ilva Mică până la cadastralul dintre Măgura Ilvei şi Ilva Mare. Colegii mei de la Direcţia Tehnică, Serviciul Administrare Drumuri, în momentul de faţă, verifică proiectele. Sper ca în termen rezonabil, maximum până în 15 noiembrie, să putem termina de verificat proiectele, să dăm ordinul de începere pentru lucrările efective. Vom vedea care sunt lucrările care se pretează în această perioadă, care vor putea fi făcute şi din primăvară să intrăm cu plugurile adânc în drum”, a explicat Radu Moldovan.

Pentru cele 3 tronsoane de pe DJ 172 D, intitulat Poarta Transilvaniei, pe o lungime de 49,9 kilometri, loturile 2 (Colibiţa-Prundu Bârgăului-DN  17), lotul 3 (DN 17-Josenii Bârgăului-Strâmba –Ilva Mică) şi lotul 4 (Ilva Mică-Măgura Ilvei), valoarea contractului de finanţare europeană este de 38 milioane euro. Durata de implementare a proiectului este de 62 de luni, iar valoarea totală a investiției este de 191.201.271,50 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAPFE — AM POR este de 167.680.075,96 de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

         Pentru lotul 5, respectiv Măgura Ilvei -  Lunca Ilvei (pepinieră), finanţarea este asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Investiţia se află în procedură de achiziţii publice, ofertele fiind în evaluare. „După ce dăm ordinul de începere, din economiile pe care le avem la contract, tronsonul 2 din lotul 1, din intersecţie lac Colibiţa până la Miţa, va intra în finanţare prin Programul Operaţional Regional, prin ADR Nord-Vest. Proiectul este în evaluare şi din economiile pe care le-am făcut în urma licitaţiilor, sperăm să primim finanţare şi atunci DJ 172D, în integraşitatea lui, va putea fi modernizat”, a menţionat preşedintele Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5