Consiliul Judeţean a dat ordinul de începere a lucrărilor pe drumul Poarta Transilvaniei. Preşedintele Moldovan: Sperăm ca până la sfârşitul anului să fie finalizate

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud  a înmânat ordinele de începere a lucrărilor pentru modernizarea drumului Poarta Transilvaniei, pe Loturile 2,3 şi 4. Traseul pentru care au fost emise aceste documente urmează itinerariul de la Colibiţa – Bistriţa Bârgăului (DN 17 – (DN 17) Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică (DN 17D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei, pe o lungime de 50, 1 km. Valoarea totală a investiţiei pe cele trei loturi, în urma licitaţiei publice, este de 110,4 milioane lei, aproximativ 24,2 milioane euro. Finanţarea acestui proiect este asiguraă din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

         „Suntem în măsură să înmânăm ordinele de începere şi autorizaţiile de construcţii pentru drumul Poarta Transilvaniei, Loturile 2 şi 3 pentru Dimex Company 2000, mai exact partea de Colibiţa  - baraj -  Bistriţa Bârgăului şi partea de Strâmba până în Ilva Mică, şi pentru Autotehnorom, reprezentată de domnul director Ovidiu Buruiană, pentru Lotul 4. În momentul de faţă, tot ce înseamnă documente, acorduri cu ADR Nord-Vest sunt la zi. Am avut o discuţie cu cei doi constructori şi le-am adresat rugămintea, iar ei şi-au luat angajamentul că vor face toate eforturile ca până la sfârşitul anului să fie finalizate. Succes celor două companii la realizarea lucrărilor”, a declarat preşedintele CJ, Radu Moldovan.

Preşedintele Moldovan a mai precizat că pentru Lotul 5, Măgura Ilvei – Lunca Ilvei, licitaţia a fost contestată, iar pentru contractul pentru Tronsonul 1 din Lotul 1, şi anume Colibiţa -  Miţa, sunt evaluate ofertele constructorilor

Lotul 2, Colibiţa – Bistriţa Bârgăului (DN 17), pe o lungime de 17,1 km a fost adjudecat de Asocierea dintre Dimex 2000 Company SRL şi Explan SRL, având ca terţi susţinători pe Viakon Drum SRL. Valoarea contractului este 37,3 milioane lei (8,2 milioane euro), termenul de execuţie fiind de 26 de luni.

         Lotul 3, din DN 17 – Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică, pe o lungime de 14,2 km, a fost câştigat de Asocierea Dimex 2000 Company SRL cu Star Comexim SRL Cluj, pentru 34,3  milioane lei (7,5 milioane euro), execuţia fiind programată pentru 22 luni.

         Lotul 4, Ilva Mică (DN 17 D) - Poiana Ilvei- Măgura Ilvei, pe o lungime de 18,8 km, va fi executat de Asocierea Autotehnorom cu OPR Asfalt SRL, pentru 38,8 milioane lei (8,5 milioane euro), termenul de execuţie fiind de 24 luni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5