Preşedintele CJ: De la Prundu Bârgăului până la barajul de la Colibiţa, sper ca până la finalul lunii august să avem un prim stat de asfalt

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a evaluat stadiul lucrărilor de pe tronsonul de drum judeţean Prundu Bârgăului-Bistriţa Bârgăului- Colibiţa. Potrivit acestuia, execuţia este în grafic, iar până la finele lunii august ar putea fi turnat şiun prim strat de asfalt.

         „Lucrări de mare artă pe tronsonul baraj Colibița - Bistrița Bârgăului - Prundu Bârgăului!  În momentul de față pe șantierul drumului județean 172 D, din proiectul Poarta Transilvaniei, se lucrează intens la consolidări, podețe, extindere de carosabil, șanțuri și rigole. Lucrările sunt în linie dreaptă și sper ca până la finalul lunii august să avem un prim stat de asfalt”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan. 

***

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud  a înmânat ordinele de începere a lucrărilor pentru modernizarea drumului Poarta Transilvaniei, pe Loturile 2,3 şi 4, în prima parte a lunii aprilie. Traseul pentru care au fost emise aceste documente urmează itinerariul de la Colibiţa – Bistriţa Bârgăului (DN 17 – (DN 17) Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică (DN 17D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei, pe o lungime de 50, 1 km. Valoarea totală a investiţiei pe cele trei loturi, în urma licitaţiei publice, este de 110,4 milioane lei, aproximativ 24,2 milioane euro. Finanţarea acestui proiect este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Lotul 2, Colibiţa – Bistriţa Bârgăului – Prundu Bârgăului (DN 17), pe o lungime de 17,1 km a fost adjudecat de Asocierea dintre Dimex 2000 Company SRL şi Explan SRL, având ca terţi susţinători pe Viakon Drum SRL. Valoarea contractului este 37,3 milioane lei (8,2 milioane euro), termenul de execuţie fiind de 26 de luni, însă lucrările avansează într-un ritm alert.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5