Bugetari fericiţi

Un proiect de hotărâre al Guvernului aflat în curs de avizare prevede majorarea salariului de bază al personalului de conducere şi de execuţie din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi din centrele judeţene ale acesteia, cu până la 25 de clase de salarizare.

Potrivit notei de fundamentare pentru această hotărâre, este vorba de o creştere salarială medie de 50% pentru 160 de persoane.

Efortul financiar, potrivit notei de fundamentare, este de 4.818 mii lei ceea ce reprezintă 1,60 % din bugetul pe anul 2012. În medie, un angajat va primi in plus 2.509 lei brut pe lună. Cheltuielile sunt suportate din bugetul aprobat al Ministerului Agriculturii pe 2012, scrie money.ro, citat de Cotidianul.

Potrivit proiectului, pentru personalul aflat în funcţie la data intrării în vigoare a hotărârii, numărul de clase de salarizare cu care se majorează salariul de bază este aprobat de directorul APIA, conform ultimei evaluări a performanţelor profesionale individuale.

Cel mai mult, salariul poate creşte cu 25 de clase, în cazul în care angajatul a obţinut calificativul ,,foarte bine”. Cei cu calificativul ,,bine” primesc 17 clase, iar cei cu ,,satisfăcător” nu primesc bani în plus.

Salariile de bază ale personalului nou-încadrat se majorează cu 8 clase de salarizare, până la prima evaluare a performanţelor profesionale individuale.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, conducerea APIA este asigurată de Emil Scurtu (director executiv) şi Sabin Cucea (director executiv adjunct).

Comentarii

03/01/12 23:06
gheorghe "prostul"

Si oare chiar este mult prea tirziu pentru noi?cit vom mai putea rabda ? dar pe guvernanti cit ii va rabda D-zeu? si chiar nu le este frica de El? sau rusine de pamintul pe care-l calca? cum pot dormi noaptea? sau nu dorm noaptea caci dorm in sedinte?dar oricum tihna necesara oricarui muritor au?

03/01/12 18:18
Vizitator

Bravo,guvernanti,majorare de salar de 50%,adica peste 2500 pt o persoana ! Asta inseamna un venit de peste 5000 ,iar un dascal sau un medic sunt in medie mult sub cifra de CRESTERE a salariilor acestora si asta pe timp de criza,in timp ce in majoritatea sectoarelor productive salariile raman cel mult asa cum sunt, Dar aici e vorba de cei mai de seama specialisti ai agriculturii !!Agentia de Plati in Agricultura !!!!

03/01/12 18:01
maria

Tare frumos! salariatii de la APIA merita mai mult decit alti salariati bugetari ? de ce ma rog? Dar Dv stiti ca la aceasta data fermierii inca nu au primit platile pe suprafata (si asa mici in raport cu alte tari din Europa ) ?( pe anul 2011) oare se vor da acesti bani salariatilor ? atunci e din ce in ce mai bine !oricum noi cei multi nu mai contam de mult, lor sa le fie bine !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5