Bugetul judeţului, rectificat. În studiu, piste pentru biciclişti de la Salva şi Rebrişoara către Năsăud

Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa extraordinară, prima rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli a judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2016. În fapt, bugetul a fost majorat cu suma de 800.000 lei, în urma creşterii cotelor defalcate din impozitul pe venit.
La cheltuieli, a fost majorat bugetul la capitolul „Drumuri şi poduri” cu 135.000 lei pentru continuarea proiectului de modernizare a DJ 170 (Negrileşti – Breaza - limită judeţ Maramureş). Suma de 110.000 lei a fost alocată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru realizarea unor lucrări de întreţinere la Centrul de Recuperare a Persoanelor Dependente de Alcool, imobil de pe B-dul Independenţei. Cea mai mare sumă a fost direcţionată către Complexul Muzeal Judeţean care derulează proiectul „Concept de amenajare, funcţionare şi revitalizare a unor spaţii interioare şi a curţii Muzeului Judeţean Bistriţa-Năsăud”. Potrivit staff-ului CJ, această alocare este necesară pentru asigurarea resurselor financiare în vederea derulării fără sincope a proiectului până la obţinerea următoarei tranşe de la Ministerul Culturii.
Nu în ultimul rând, la propunerea liberalului Robert Sighiartău – care a depus de altfel un proiect de hotărâre în acest sens – completată de preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, au fost repartizaţi 25.000 lei pentru studii şi expertize pentru amenajarea unor piste pentru biciclişti de la Salva-Năsăud, respectiv Rebrişoara-Năsăud.
Ideea este una foarte bună, însă va fi greu de pus în parctică, asta pentru că este vorba despre un drum naţional, aflat la CNADNR, iar posibilitatea unei variante cu această destinaţie ar însemna expropieri etc.
„Nu am absolut nimic împotriva amendamentului la rectificarea nostră bugetară, ca acea sumă de 25.000 lei să fie diminuată de la obiectivul de investiţii al drumului judeţean 170 şi trecută la un nou capitol. Din punctul meu de vedere, cred că propunerea dumneavoastră este una nerealizabilă. E un drum naţional, în zona ampatamentului şi de siguranţă nu mai avem unde că este calea ferată, deci nu cred că o să putem face nimic. Încercarea moarte nu are, deschidem această parte bugetară şi colegii din aparatul propriu s evor informa cum să punem în practică acest proiect. Nu cred că este realizabilă această investiţie”, a declarat preşedintele CJ, Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5