În 21 mai, pe stadionul din Năsăud

Bursa meşteşugurilor şi tradiţiilor “Fabricat în Bistriţa-Năsăud”

Mâine, 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, pe stadionul “Progresul” din oraşul Năsăud, începând cu ora 13,00, se va desfăşura “Bursa Meşteşugurilor şi Tradiţiilor “Fabricat în Bistriţa-Năsăud”, ocazie cu care 50 (cincizeci) de locuri de muncă oferite, vor putea fi ocupate de tot atâţia doritori de lucru şi de bani.

Evenimentul este organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă în colaborare cu Primăria oraş Năsăud, la care sunt invitate încă alte primării, până în prezent confirmând prezenţa peste 20 de administraţii locale.

Aşa cum motivează Doris Moldovan - directorul executiv al AJOFM - evenimentul se doreşte un ajutor pentru meşteri populari spre a-şi dezvolta afacerea, reorientarea profesională înspre meseriile tradiţionale, fiind în acelaşi timp o alternativă pe piaţa muncii, cei care aleg sau sunt interesaţi putând să-şi depună CV-ul pentru ofertele de lucru.

La acţiunea de pe stadionul din Năsăud - prima ediţie a “Bursei Meşteşugurilor şi Tradiţiilor “Fabricat în B-N” - va participa şi Silviu Bian - preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, precum şi alţi directori executivi de AJOFM-uri din ţară.

Cu această ocazie vor fi promovate tradiţiile din judeţul nostru, produsele şi ocupaţiile specifice, pe lângă promovarea de locuri şi forţă de muncă.

Dar, aşa cum afirmau organizatorii, vor fi şi momente artistice susţinute de artişti din Lunca Ilvei, Şanţ, Şintereag. Nu vor lipsi demonstraţiile meşterilor populari - opincari, pielari, împletitori sau chiar a producătorilor de produse din carne, lactate, vin sau ţuică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5