La C.N. „Andrei Mureşanu”

Bursa Ofertelor Educaţionale - Expo Didactica

Ieri, 25 mai 2009, a avut loc un eveniment deosebit în viaţa şcolii din municipiul Bistriţa, găzduit de C.N. „Andrei Mureşanu”, unde majoritatea şcolilor din municipiu şi judeţ şi-au expus oferta educaţională pentru anul şcolar 2009-2010. La această manifestare au fost prezenţi d-na prof. Camelia Tabără – director C.N. „Andrei Mureşanu”, care a motivat în cuvântul său că este mândră de faptul găzduirii acestui eveniment remarcabil, iar oferta instituţiei este deosebită. Inspectorul şcolar general, d-na prof. Stela Todea, a precizat că acest eveniment este unul benefic pentru copii şi părinţi şi este o mândrie a judeţului realizarea acestei burse. D-na ministru secretar de stat, Doina Pană, fiind prezentă la această manifestare, şi-a exprimat bucuria că atât elevii, cât şi părinţii îşi pot coordona preferinţele educaţionale, oferta fiind foarte bogată. Inspector de specialitate, Ioan Costea, a precizat că această expoziţie didactică este deschisă până în data de 2 iunie 2009, elevii şi părinţii fiind aşteptaţi pentru a-şi expune opţiunile privind bursa educaţională din judeţ.

Un stand aparte, cu o documentare şi o expoziţie deosebită, l-a constituit cel prezentat de Şcoala Generală „Avram Iancu” din Bistriţa, unde cadrele didactice şi elevii au reuşit să redea oferta educaţională şi de şcolarizare într-un mod deosebit. În acest sens, merită subliniat faptul că această unitate şcolară de referinţă are un site http:// scoalav.org care reprezintă un sprijin real pentru copii şi cadre didactice, inclusiv pentru cei a căror părinţi sunt plecaţi din ţară, invitând copiii să fie creativi şi responsabili şi pe cei care, dintr-un motiv sau altul, nu pot frecventa o şcoală. Este o alternativă la învăţământ şi dă posibilitate elevului de a avea acasă lecţia predată în clasă, cu condiţia să aibă un calculator şi internet.

Este un pas mare pentru învăţământul românesc, calitatea lui şi integrarea elevilor, după aptitudini, la oferta şcolară din judeţ pentru a-şi da randamentul maxim şi să aibă acces la învăţământul performant.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5