Călin Stan, candidatul Dreapta Unită pentru Primăria Bistrița: Spații verzi urbane accesibile, inspiratoare și benefice pentru comunitățile noastre!

În timp ce orașul se dezvoltă și clima se schimbă rapid, parcurile și grădinile urbane sunt din ce în ce mai importante. Aceste zone verzi nu numai că fac aerul mai curat și oferă adăpost pentru animale și plante, dar și îmbunătățesc starea de sănătate și bunăstarea oamenilor. Soluțiile propuse sunt:

🌱Crearea unui Plan Verde Integrat

- Inventarierea spațiilor verzi existente ( actualizare periodică ): Identificarea și catalogarea tuturor parcurilor, grădinilor și spațiilor verzi pentru a avea o imagine clară a resurselor disponibile.

- Dezvoltarea unui plan pe termen lung, elaborarea unui plan pe 10-20 de ani care să includă extinderea și întreținerea spațiilor verzi.

🌳Extinderea și Revitalizarea Parcurilor Urbane

- Renovarea parcurilor existente, reabilitarea infrastructurii parcurilor, inclusiv alei, bănci, iluminat și fântâni.

- Crearea de noi parcuri, prin identificarea și amenajarea unor noi parcuri în zonele mai puțin verzi ale orașului.

🌿Promovarea Biodiversității Urbane

- Plantarea de specii native prin plantarea de arbori și plante pentru a susține biodiversitatea locală.

- Amenajarea de habitate pentru fauna urbană creând spații care să susțină fauna urbană, cum ar fi cuiburi pentru păsări și adapost pentru insecte.

📱Utilizarea Tehnologiei pentru Monitorizare și întreținere

- Sisteme de monitorizare inteligente a sănătății spațiilor verzi folosind senzori și tehnologia.

- Management digital prin crearea unei platforme digitale pentru gestionarea eficientă a întreținerii spațiilor verzi și pentru raportarea problemelor de către cetățeni.

- Campanii de informare despre importanța spațiilor verzi și beneficiile acestora.

📃Politici de sustenabilitate și colaborare cu sectorul privat

- Suport pentru dezvoltatori prin oferirea de stimulente care include mai multe spații verzi în proiectele lor.

Cu un accent deosebit pe sustenabilitate și angajament civic, aceste inițiative reprezintă angajamentul nostru ferm față de crearea și întreținerea unor spații verzi urbane accesibile, inspiratoare și benefice pentru comunitățile noastre.

#9iunie #DreaptaUnită #alegerilocale #PrimariaBistrița #CălinStan #planverde #verde #parc #urban #biodiversitate #tehnologie #monitorizare #politica #sustenabilitate #colaborare #privat

( USR BN CMF: 21240009 )

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5