Căluşarii Transilvani şi performanţe la învăţătură, la Şcoala Gimnazială Şieu Odorhei

Şieu Odorhei este o comună din judeţul Bistriţa-Năsăud care se poate mândri cu performanţe în unele sectoare de activitate şi care a implementat proiecte ce au adus localitatea la standarde europene.
Un sector important şi care este în vizorul conducerii comunei, inclusiv a edilului şi primului gospodar, primarul Sorin Sfintean, este învăţământul, iar Şcoala Gimnazială Şieu Odorhei se poate mândri cu rezultate deosebite obţinute de către elevii cursanţi, având un colectiv de cadre didactice deosebit, buni psiho-pedagogi şi cu un profesionalism de remarcat în domeniul instructiv-educativ.
Sub conducerea şi îndrumarea prof. Maria Angela Pop, directorul Şcolii Gimnaziale Şieu Odorhei, s-au reuşit performanţe deosebite, din totalul elevilor înscrişi la această şcoală, în anul şcolar 2017-2018, la sfârşitul anului şcolar, 32 de elevi au obţinut media generală 10 (zece) şi calificativul de FB, un procent destul de mare pentru instituţia şcolară, fapt pentru care merită felicitări elevii, cadrele didactice şi părinţii.
O altă performanţă deosebită şi demnă de luat în seamă, de mare patriotism şi românism, este frumoasa, elocventa, necesara şi mândria localităţii în domeniul cultural – formaţia Căluşerii Transilvani Şieu Odorhei, alcătuită din elevii Şcolii Gimnaziale, o frumoasă şi deosebită iniţiativă care aparţine omului cu suflet mare românesc, managerul de firmă Luca Roiban, un mare patriot, care este alături de şcoală, pe care o sponsorizează la diferite evenimente, inclusiv la premierea celor mai buni elevi la sfârşitul anului şcolar, o persoană care ştie să aprecieze dansul autentic al căluşarului transilvan care, în viitor, vor dezvolta şi îmbogăţi zestrea folclorului autentic românesc, formând un ansamblu.
Evoluţia frumoasă a căluşarilor din Şieu Odorhei se datorează şi prof. Vasile Grigore Pop, care este un instructor de ţinută şi care păstrează autenticul la formaţia de căluşari, un om care se dăruieşte, cu sufletul şi inima, unei cauze nobile. Căluşarii din Şieu Odorhei au încântat asistenţa şi la serbarea şcolară de sfârşit de an şcolar.
Merită subliniat şi efortul depus de înv. Camelia Budurlean, care a instruit competitiv solistele vocale, elevele Daniela Agrişan şi Andra Lorinţ, cât şi înv. Carmen Andreica, care a avut o clasă pregătitoare deosebită.
Să nu uităm niciodată că suntem români!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5