Camelia Tabără: Nu recomandăm să se exagereze cu olimpiadele. Două olimpiade şcolare vor avea etapa naţională, în aprilie, la Bistriţa

În luna aprilie, judeţul Bistriţa-Năsăud va găzdui etapa naţională pentru două olimpiade şcolare organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Este vorba despre Olimpiada de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artelor, care va avea loc în perioada 3-6 aprilie, şi de Olimpiada interdisciplinară Ştiinţele Pământului, programată în perioada 18-22 aprilie 2018.

         Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a atras atenţia, în cadrul unei conferinţe de presă, asupra competiţiilor şcolare ce se vor desfăşura în baza Ordinului ministrului Educaţiei Naţionale 3076/17.01.2018. Practic, este vorba despre 29 olimpiade şcolare pe discipline de învăţământ, 24 de concursuri şcolare cu finanţare de la Minister plus 31 de competiţii şcolare incluse în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

         „Noi nu recomandăm să se exagereze cu olimpiadele, dar aici e o luptă cu părinţii. Am extras din calendarul Ministerului olimpiadele pe care le organizăm. Sunt foarte multe concursuri, concursuri interdisciplinare, care conform tradiţiei au participare dintr-o anumită regiune. Dacă nu sunt finanţate de Minister, finanţatorul îşi face regulile. Noi propunem pentru premierea copiilor, la final de an, şi la municipiu şi la judeţ calendarul Ministerului, nu alte concursuri. Bineînţeles că întotdeauna se lasă cu supărare pentru că sunt o sumedenie de concursuri despre care spunem că nu sunt ale noastre. Noi am afişat pe site să ştie toată lumea care sunt concursurile care pot să genereze şi anumite premii”, a declarat Camelia Tabără.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5