Camera Deputaţilor dă un semnal prost Uniunii Europene

Camera Deputaţilor a spus „nu” cererii DNA de începere a urmăririi penale împotriva deputaţilor Adrian Năstase şi Miron Mitrea, dând astfel un semnal prost Uniunii Europene care, pe bună dreptate, continuă monitorizarea justiţiei ţării noastre cu efecte neliniştitoare pentru noi. Deputaţii care au votat „nu” aducerii în faţa justiţiei a celor doi colegi demonstrează, fără echivoc, teama multora dintre ei de a avea acelaşi drum, de a fi nevoiţi să se prezinte în faţa instanţelor de judecată, pentru fapte deloc ortodoxe.

La Cotroceni, în faţa preşedintelui Traian Băsescu, liderii partidelor politice parlamentare, chemaţi la consultări, s-au angajat, nevoie mare, să facă totul pentru ca U.E. să nu mai monitorizeze justiţia română. Şi ce-au făcut? Votul deputaţilor demonstrează, dacă mai era nevoie, din partea unora, punerea intereselor personale deasupra celor naţionale. Ce a însemnat acest vot? Punerea colegilor Năstase şi Mitrea deasupra legii, ea, legea este doar pentru muritorii de rând şi nu pentru înaltele cercuri închise. Dacă sunt nevinovaţi, de ce cei doi nu vin în faţa instanţei de judecată să-şi pledeze nevinovăţia? Este drept că Miron Mitrea şi-a exprimat intenţia de a-şi da demisia din Cameră, însă de la vorbe la fapte este drum lung.

Cine credeţi că a votat pentru ca Năstase şi Mitrea să nu apară în faţa justiţiei? Nu cumva PSD-ul, în strânsă îmbrăţişare cu prietenii săi? Noi întrebăm, dumneavoastră răspundeţi dragi cititori. Doar nu era cazul să se creeze un periculos precedent pentru mulţi aleşi care s-au îmbogăţit peste noapte şi accentuat şi care, prin întortocheatele fibre de interese, se cred invulnerabili.

Până când?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5