Campania „Copilărie fără delincvenţă”, de la Şcoala Gimnazială 1 Bistriţa, la final

Astăzi, la Şcoala Generală nr. 1 din Bistriţa a fost marcat finalul campaniei preventive naţionale „Copilărie fără delincvenţă”. Un grup de elevi din ciclul gimnazial a prezentat colegilor şi cadrelor didactice ale şcolii o scenetă cu mesaj antiviolenţă.

"Efortul micilor actori a fost răsplătit cu premii- materiale de promovare a campaniei (mape, şepcuţe, ghiozdane, insigne, obiecte de birotică). Au fost premiaţi, totodată, elevii care sunt membri ai Consiliului de Prevenire a Delincvenţei, micii voluntari ai poliţiştilor, care au rolul de a potenţa mesajele preventive ale campaniei atât pe durata acesteia, cât şi în perioada următoare.
La eveniment a participat şi conducerea şcolii, dar şi reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai DGASPC-Bistriţa Năsăud, precum şi poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud. Astfel, au fost trecute în revistă activităţile desfăşurate în campanie- informări şi instruiri la clasele V-VII pe tema delincvenţei juvenile, proiectul „Crimebox”, vizite tematice, expoziţii pe teme preventive", se arată în comunicatul Poliţiei bistriţene.

Campania a avut drept scop creşterea gradului de informare a minorilor sub 14 ani, consideraţi vulnerabili din punct de vedere infracţional, prin activităţi de informare şi conştientizare a publicului ţintă cu privire la prevederile legale şi modalităţile concrete de prevenire a delincvenţei juvenile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5