Cand incep preliminariile Europa League?

Iată că am ajuns să avem parte de 3 competiţii europene, deoarece pe lângă deja cunoscutele Champions League şi Europa League, UEFA s-a gândit să mai dea fiinţă unei noi competiţii, denumită, UEFA Conference League, unde se duelează echipele ceva mai slabe, iar, dacă putem spune aşa, Conference League este un fel de “Liga III” pentru competiţiile europene.

O veste bună pentru amatorii de pronosticuri Europea League pentru că mai au incă o competiție cu meciuri cel puțin interesante.

Însă, ce s-a schimbat cu Europa League? Când începe, care este formatul, unde se joacă finala şi alte detalii vom stabili în continuarea acestui articol.

Calendarul tragerii la sorţi pentru Europa League

Turul 3 de calificare, tragerea la sorţi a avut loc în data de 19 iulie, la Nyon, cu începere de la ora 14. Ulterior, play-off-ul se va extrage pe 2 august, tot la Nyon.

Pentru faza grupelor, tragerea la sorţi este programată pe data de 27 august, cu începere de la ora 18:00, la Monaco de această dată. Faza de play-off se va extrage pe 13 decembrie, la Nyon, de la ora 14.

Tragerea la sorţi pentru faza optimilor este programată în data de 25 februarie, anul viitor, în Nyon, în timp ce sfeturile de finală şi semi-finala vor fi stabilite în data de 18 martie, anul viitor, tot la Nyon.

Odată cu tragerea la sorţi, se stabileşte şi calendarul meciurilor, urmând ca preliminariile să debuteze în perioada 05-12 august, iar play-off-ul să se desfăsoare în perioada 19-26 august.

Grupele Europa League vor debuta pe 16 septembrie şi se vor încheia pe 9 decembrie.

Unde se va disputa finala Europa League?

Deşi nici nu am ajuns la primul meci din preliminarii, iată că s-a stabilit cu exactitate calendarul şi datele de desfăşurare pentru fiecare meci în parte, din fiecare fază a competiţiei. Se pare că finala Europa League din sezonul 2021-2022 urmează să se desfăşoare în Sevilla, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan.

Cea care va câştiga trofeul Europea League urmează să se califice automat în grupele Champions League din sezonul 2022-2023, jucând totodată şi Supercupa UEFA 2022, în faţa câştigătoarei Champions League din sezonul 2021-2022.

Pentru sezonul 2020-2021, câştigători au fost cei de la Villarreal, care au reuşi să câştige la penalty-uri, în faţa celor de la Manchester United, cu scorul de 11-10, ajungând să execute chiar şi portarii. După ce Geronimo Rulli a executat penalty-ul şi a înscris, De Gea trebuia să marcheze pentru ca United să rămână în luptă. Însă porbabil că emoţiile de pe umerii experimentatului goalkeeper şi-au spus cuvântul, iar acesta a ratat.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5