Candidatul Forumului Democrat German prezent la Bistriţa

Candidatul Forumului Democrat German la alegerile parlamentare este bănăţeanul Ovidiu Gant. Din 2004, Ovidiu Gant este deputat al minorităţii germane în Parlamentul României, şi a făcut parte din prima delegaţie de observatori şi parlamentari români în Parlamentul European. Este profesor, iar o perioadă a fost directorul liceului „Nikolaus Lenau” din Timişoara.

Prezent la Bistriţa, Ovidiu Gant a vorbit despre problemele semnalate la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, şi anume că elevii şi profesorii de la secţia germană s-ar confrunta cu ceva dificultăţi. „Este vorba în primul rând de opţiunea pe care au manifestat-o părinţii elevilor de clasa a VIII-a care doresc evident ca elevii să continue studiile în limba germană maternă.

Aceasta este o chestiune care nu poate fi pusă în discuţie, pentru că învăţământul în România este general şi obligatoriu 10 ani, aşa că dacă ai început şi ai făcut opt ani de zile în acestă formă, este evident că o să facem în continuare şi a IX-a şi a X-a , şi asta nu e nici la discreţia conducerii unei şcoli sau a unui Inspectorat Şcolar. Aceasta e lege, dar dincolo de acest lucru, părinţii au optat în proporţie de 50% pentru un profil real sau uman. Sigur că nu avem pretenţii aberante de a solicita constituirea a două clase distincte, să încărcăm schema de personal, dar sigur că trebuie să venim în întâmpinarea dorinţei părinţilor, în mare majoritate de etnie română, care spun , că la acele discipline pe care ambele direcţii de învăţământ le au în comun, clasa funcţionează ca atare, şi evident, acolo unde acest lucru diferă, dorim să avem grupe distincte, unde clasa se împarte în jumătate, iar aceasta este o practică curentă, care se regăseşte şi la secţii în limba română şi maghiară, acolo unde există astfel de solicitări”, a declarat Ovidiu Gant.

Ovidiu Gant,reprezentantul Forumului Democrat German apare pe buletinele de vot pentru Camera Deputaţilor.

Carmen Bulz

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]