Carte despre povestea grănicerilor năsăudeni

Marți 31 mai 2016, începând cu ora 12.00, Muzeul grăniceresc năsăudean invită toți iubitorii de carte în sala de festivități a Muzeului la lansarea de carte a autoarei Claudia Septimia Sabău.
Cartea, editată la Editura Mega se bucură de sprijinul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud și Muzeul grăniceresc năsăudean, pentru evenimentul de lansare.
“Și ne-au făcut din grănițeri, țărani….”- Mentalități colective în satele năsăudene, foste grănicerești în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, acesta este titlul sub care autoarea, Claudia Septimia Sabău a decis să prezinte în fața năsăudenilor, o carte care nu ar trebui să lipsească din biblioteca nimănui. Cartea este structurată pe cinci capitole care tratează pe rând aspecte din viața Ținutului Năsăudean în cea de-a doua jumătate de secol XIX (copilăria, viața de familie, atitudinea în fața morții, etc.).

Comentarii

28/05/16 06:21
Adrian Onofreiu

Felicitări. Adevărata istorie a „graniței”, nu cea „model” năsăudean, de ieri, azi și din totdeauna...evident, după Șotropa, Marțian, Moisil!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5