Cât de eficiente sunt măștile chirurgicale? Iată tot ce trebuie să știi

Pandemia de Covid-19 continuă de aproximativ doi ani, iar purtarea corectă a măștii reprezintă o recomandare-cheie pe care autoritățile continuă să o ofere, alături de vaccinare, testare și respectarea măsurilor de distanțare socială.

Chiar dacă studiile arată că simpla purtare a măștii chirurgicale nu poate proteja complet de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, un astfel de produs contribuie la minimizarea riscului de răspândire, în cadrul unei comunități. 

Însă nu toate măștile chirurgicale pot oferi acest beneficiu. Doar produsele omologate conform standardelor de calitate în vigoare reprezintă interes, în acest sens. Despre eficiența produselor respective, vorbim pe larg in continuarea acestui articol:

Ce sunt măștile chirurgicale?

Utilizate de personalul medical în timpul intervențiilor din blocul operator, măștile chirurgicale (medicale) sunt cele mai utilizate măști respiratorii, încă de la începutul pandemiei. Nuanțele și aspectul acestora sunt cât se poate de recognoscibile:

 • tonurile clasice de verde și albastru 

 • materialul maleabil ce se pliază pe forma feței 

 • straturile de protecție ce diferă de un produs la altul

 • faldurile ce permit ajustarea la dimensiunile fetei 

 • cele doua elastice confortabile pentru urechi.  

 • clema de fixare pe forma nasului.  

Cât de eficiente sunt măștile chirurgicale?

Alegerea unor măști chirurgicale (medicale) trebuie să țină cont de mai mulți factori, precum certificarea produselor respective, numărul de straturi cu care sunt prevăzute acestea sau puterea de filtrare a virusurilor și bacteriilor. 

Analizând întreaga categorie a măștilor chirurgicale pe baza acestor criterii esențiale, este important de precizat că cele mai eficiente soluții de acest tip sunt măștile chirurgicale IIR cu 4 straturi. Iată ce beneficii asigură aceste produse: 

 • siguranță maximă, IIR fiind cel mai înalt grad de protecție pentru măștile chirurgicale.

 • eficiență excelentă a filtrării împotriva virusurilor și a bacteriilor (> 99.9%)

 • impermeabilitate, etanșeitate, fixare bună și confort garantat la utilizare îndelungată

 • produse conforme cu cerințele standardului EN 14683:2019+AC:2019. 

Descoperă toate mastile chirurgicale oferite de Lime Medical și comandă modelele tip IIR cu 4 straturi, în culorile tale preferate. Beneficiezi de o calitate a produsului susținută de cele mai înalte standarde în vigoare, alături de prețuri incredibil de avantajoase. 

Eficiența măștilor chirurgicale purtate corect

Pentru a te bucura de avantajele pe care le oferă aceste măști, ține cont de faptul că acestea trebuie purtate corect. O utilizare improprie a măștilor chirurgicale (medicale) poate crește riscul de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Iată recomandările experților:

 • Înainte de punerea măștii, este indicat să te speli bine pe mâini cu apă și săpun, sau cu un produs în a cărui formulă există o concentrație de 70% alcool, special conceput pentru dezinfectarea mâinilor. 

 • Îndepărtează ambalajul de unică folosință al măștii chirurgicale, asigurându-te că nu există deteriorări pe suprafața materialului. 

 • Determină care este partea superioară a măștii, identificând prin palpare clema din metal pentru nas, utilizată pentru o fixare cât mai bună a produsului pe față. Poartă masca pe față cu partea colorată în exterior.  

 • Prinde masca doar de cele două benzi elastice pentru urechi, iar după ce acestea au fost fixate, asigură-te că produsul acoperă în totalitate gura, nasul și bărbia, iar în zonele laterale nu se formează spații între material și pomeți.

Poartă cele mai bune măști chirurgicale, certificate de standardele în vigoare, pentru a ști că ai la îndemână soluții ce oferă un beneficiu real. Secundar, nu uita să respecți regulile de utilizare de mai sus, precum și celelalte sfaturi de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2. 

Comandă online din oferta Lime Medical măști chirurgicale tip IIR cu 4 straturi, adăugându-le în coșul de cumpărături alături de alte produse eficiente în perioada pandemiei: măști de protecție, mănuși de unică folosință, dezinfectanți biocizi pentru diferite suprafețe etc 

 Imaginea poate fi descărcată de aici

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5