Ce jucării de exterior să îi cumperi copilului în această vară

Jocurile de exterior sunt o modalitate excelentă pentru copilul tău de a petrece timp în aer liber și a-și îmbunătăți diverse abilități, printre care cele de echilibru și coordonare, controlul și cooperarea. Fie că este vorba despre piscine gonflabile sau accesorii de plajă pentru o zi distractivă la mare sau la piscină, ori de diverse jucării sportive, ai la îndemână numeroase modalități prin care poți încuraja mișcarea micuțului tău. 

Iată câteva sugestii de jucării de exterior pe care le poți achiziționa pentru copilul tău în această vară.

  1. Jucării de apă pentru exterior

Pentru o zi distractivă la mare sau la piscină, poți achiziționa pentru micuțul tău jucării de exterior pentru copii din cele mai diverse. Piscinele gonflabile sau toboganele cu apă, de pildă, sunt o modalitate excelentă de amuzament pentru cei mici, iar diverse forme de modelat sau instrumente pentru plajă precum lopeți, găletușe sau corăbioare din materiale rezistente și viu colorate îi vor asigura garantat interesul pentru joc pe termen lung. 

O altă propunere în acest sens este și o măsuță de activități pentru apă și nisip, care permite joaca mai multor participanți și contribuie activ la dezvoltarea abilităților de cooperare în echipă.

  1. Jucării pentru activități sportive

Seturile sportive pentru mișcare în aer liber precum frisbee, ori mingile de fotbal, volei sau baschet sunt o alegere excelentă pentru copiii care doresc să se joace și să se distreze. Pe lângă faptul că mișcarea fizică regulată contribuie la dezvoltarea lor sănătoasă, cei mici își îmbunătățesc aptitudinile motorii și de coordonare în timp ce sunt implicați în sport.

Deoarece micuții adoră să-și consume energia afară, o altă acțiune care dezvoltă abilități motorii și simțul echilibrului este și săritul cu ajutorul unei mingi special concepute, eventual prevăzută cu urechi de care ei să se poată ține.

Un set de mini-golf oferă timp de calitate și distracție pentru întreaga familie, contribuind la îmbunătățirea concentrării și a rezolvării de probleme.

  1. Biciclete și trotinete 

Bicicletele și trotinetele sunt o modalitate excelentă pentru copilul tău de a petrece timp în aer liber și de a-și îmbunătăți echilibrul și coordonarea. În plus, diverse luminițe colorate sau un claxon pot face o astfel de jucărie de exterior mai distractivă și personalizată. Astfel de accesorii adaugă o notă de distracție în timpul plimbărilor și vor crește vizibilitatea copilului pe stradă, reducând riscul de accidente rutiere. 

În timp ce merg cu bicicleta, cei mici își dezvoltă și abilități mai bune de conducere și de siguranță. Pentru a adapta nivelurile de experiență, poți începe cu un căluț balansoar sau o mașinuță fără pedale, care ajută la conștientizarea spațială și a  vitezei și care sunt potrivite pentru cei de doi-trei ani, urmând să adaptezi ulterior astfel de jucării pentru fiecare vârstă.

  1. Jucării pentru explorarea mediului

Jucăriile pentru explorarea mediului exterior, cum ar fi telescoapele, lupele și instrumentele de măsurare, sunt o modalitate excelentă de a încuraja curiozitatea copilului tău și de a-l ajuta să descopere natura. Utilizarea acestor jucării poate îmbunătăți abilitățile de observare și gândire critică, și pot contribui la dezvoltarea interesului lor pentru știință și tehnologie.

Este important să alegi o jucărie potrivită vârstei și intereselor celui mic, astfel încât acesta să se poată bucura cu adevărat de experiența jocului.

  1. Jucării creative

Seturile de construcție din lemn, plastilină sau nisip kinetic sunt excelente pentru a încuraja creativitatea copiilor în timp ce se joacă afară. În acest fel, ei își pun în practică imaginația pentru a construi și ă crea propriile lor structuri, lucru care va ajuta la dezvoltarea abilităților motorii fine și la îmbunătățirea capacităților cognitive.

Seturile de plastilină colorată sunt, de asemenea, o opțiune populară pentru jocurile în aer liber, deoarece permit celor mici să creeze modele și forme interesante, sau chiar sculpturi mai complexe. Seturile de pictură, care includ pensule, culori și hârtie specială rezistentă la apă pot fi utilizate pentru a crea tablouri frumoase în timp ce vă bucurați cu toții de natură.
 

În concluzie, jucăriile de exterior sunt esențiale pentru dezvoltarea fizică și mentală a copiilor. Există o varietate foarte mare de jucării pe care le poți alege pentru momente de amuzament pe timpul verii, iar opțiunile tale depind de interesele și preferințele celui mic. Alege jocurile potrivite, care îl vor ajuta pe micuțul tău să se bucure pe deplin de vară și să aibă parte de distracție pe cinste!

 

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/group-childrens-having-fun-park_1233270.htm

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5