Top 5 activități pentru un weekend in familie
Timpul petrecut de către copii în familie, împreună cu părinții și cei dragi, reprezintă unul dintre cele mai importante instrumente care contribuie la formarea armonioasă a unor viitori adulți echilibrați. Activitățile desfășurate alături de cei mici reprezintă modalități de conectare de neprețuit pentru dezvoltarea lor cognitivă și emoțională. Jocurile sau acțiunile practicate în timpul liber sau vacanțe le oferă acestora nu doar clipe distractive și momente de neuitat, ci sunt deseori pentru ei adevărate lecții de viață.
Am pregătit pentru tine un top cu cele mai interesante activități pe care puteți să le faceți împreună, ca familie, într-un weekend ploios sau călduros.
Un joc de Remy
Jocul de Remy sau Rummy se numără printre cele mai cunoscute și îndrăgite jocuri care pot fi jucate în doi sau trei, în familie. Este o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate împreună, într-un weekend acasă, deoarece poate fi jucat de copiii de peste 9-10 ani alături de părinți. Pe lângă combinația de strategie și noroc pe care o implică, remi-ul stimulează dorința de a câștiga.
Ca părinte, îl poți încuraja pe copilul tău să cunoască și să înțeleagă regulamentul și felul în care se cumulează punctele de la finalul fiecărei runde, deoarece îl vei învăța să deprindă abilități de răbdare, înțelegere și cooperare.
Monopoly
Un alt joc ce poate fi jucat de copii împreună cu cei de aceeași vârstă sau cu cei mari, realizat într-o variantă simplă de înțeles, este Monopoly. Prin intermediul acestuia, copiii învață primele noțiuni despre valoarea banilor și administrarea lor eficientă. În magazinele online poți găsi diverse jucării educative și de societate care vă garantează momente de distracție, dar și de învățare, potrivite tuturor.
Șah
O altă modalitate excelentă de a petrece timpul în familie o reprezintă jocul de șah, iar unul sau două weekenduri sunt perfecte pentru ca cel mic să înceapă să deprindă primele taine ale acestuia. Șahul poate fi învățat încă de la 5-6 ani, dar dacă micuțul tău nu este încă interesat, poți reveni asupra acestuia și când el a mai crescut.
Cu toate acestea, este important pentru un copil să cunoască regulile și modul în care se joacă șahul, deoarece acest joc este o modalitate excelentă de a forma abilități cognitive și emoționale dintre cele mai complexe: strategie, logică, planificare, concentrare și atenție, dar și creativitate și viziune de ansamblu.
Mimă
Când a fost ultimul weekend ploios, în care ați decis să petreceți timpul în casă, dar și să vă distrați copios? Jocul de mimă este excelent pentru a învăța cuvinte noi, dar și atitudini, meserii sau activități dintre cele mai diverse.
În funcție de vârsta copiilor, puteți mima împreună sporturi precum skiul sau tenisul, acțiuni casnice precum curățenia sau coptul unei prăjituri, sau chiar acțiuni mai complexe precum recunoașterea unor titluri de filme, fraze sau cărți.
Activități in aer liber
Activitățile in aer liber reprezintă și ele instrumente esențiale pentru dezvoltarea abilităților cognitive și sociale ale celor mici. Dacă aveți la dispoziție un weekend pe care îl puteți petrece în natură, puteți exersa mersul cu bicicleta sau trotineta, dar și ceva nou precum înălțatul unui zmeu.
Este important, ca părinte, să oferi clipe prețioase din timpul tău, pentru a le petrece alături de copil. Pe lângă faptul că astfel de jucării și activități sunt amuzante și educative, ele îi stârnesc micuțului dorința de a se implica activ în joc, dar mai ales, îi creează amintiri de neuitat.
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/DqgMHzeio7g
Adaugă comentariu nou