Activități de relaxare pe care să le faci împreună cu familia

Activitățile în familie sunt excelente modalități de petrecere a timpului de calitate împreună, dar și de relaxare la final de săptămână. În calitate de părinte poți organiza în fiecare weekend o activitate deosebită, în interiorul casei sau chiar și în curte. 

Copiii au nevoie de timp de calitate petrecut alături de părinți, așadar poți planifica activități relaxante pentru întreaga familie, la voi acasă. Am pregătit o listă de activități pentru momente memorabile, împreună!

Jocuri educative

Pentru o după-amiază ploioasă sau rece achiziționează puzzleuri educative pentru copii 3D pentru distracție în familie, dar și pentru ca cei mici să descopere lucruri noi, să-și dezvolte abilitățile cognitive și de asociere. Această variantă de puzzle din spumă este ideală pentru copiii mici, atât pentru dezvoltarea imaginației, cât și pentru coordonarea motricității fine. 

Și școlarii se pot distra și descoperi alături de părinți, cu puzzleuri 3D tematice, totul despre pirați, călătorii, trenuri, avioane, dinozauri. 

Un alt tip de joc pentru întreaga familie, care conține și o componentă de învățare este reprezentată de jocurile de societate sau board games. Vă puteți distra la țintar, dame, table sau puteți alege să ghiciți ce sunteți sau cine sunteți, cu indiciile oferite de jucători. Distracția este garantată, iar momentele sunt neprețuite. 

Teatru și scenete recreate

Ce spui de realizarea unei scenete la voi acasă? Poți crea un decor teatral împreună cu copii și puteți pune în scenă o poveste. Pentru copiii ceva mai mari puteți regiza o piesă de teatru, cu decoruri la care să lucrați împreună și fiecare să aibă un personaj de interpretat. Ideal ar fi să vă înregistrați pentru o amintire peste ani. 

Lectură și scriere creativă

Preșcolarilor le place să le citești povești folosind voci diferite și interpretând narațiunea. Pornind de la o idee sau un cuvânt dat de un membru al familiei începeți să puneți întrebări și să dezvoltați firul epic, astfel încât să aveți o poveste proprie. Notați totul, eventual ilustrați povestea! Păstrarea și vizualizarea peste ani va reprezenta o ocazie de reamintire a unor momente petrecute împreună, dar și de amuzament. 

Mega construcții

Folosind diverse piese de construit poți face câteva reguli pentru un concurs extraordinar, cu un premiu pe măsură sau puteți reconstrui împreună lumea magică din Harry Potter sau pe cea a Matildei. 

Cu puțină muncă în echipă puteți crea mega construcții reziste, demne de regi și regine sau pentru păpușile favorite. 

Creații originale

Atât copiii mici, cât și cei de vârstă școlară își doresc să creeze lucruri cu propriile mâini. Puteți face un concurs de creație folosindu-vă imaginația, creioanele colorate și cariocile, acuarelele, plastilina. 

Puteți face o felicitare pentru o zi onomastică, pictură pe pietre, colaj inedit cu poze de familie, scrisoarea perfectă pentru bunici sau portretul unui membru al familiei. 

Origami

Arta împăturirii hârtiei este răspândită în cultura japoneză, dar poate fi distractiv să realizați în familie diverse produse folosind doar bucățele de hârtie colorată pe care să le pliați de mai multe ori pentru a obține un animal sau o formă geometrică aparte. Este distractiv, interesant și educativ, plus o modalitate de relaxare pentru părinți după o săptămână dificilă la muncă. 

Concurs de cultură generală

Poți pregăti niște bilețele cu întrebări generale din cele mai variate domenii, chiar și din materiile de școală ale copiilor. Fiecare jucător trage un bilet și trebuie să răspundă în cel mai scurt timp la întrebare. Cine răspunde corect primește puncte, câștigătorul are dreptul la o felie în plus de tort. Distractiv, nu-i așa?

Sport în familie

Sănătatea este importantă, iar realizarea unui set de exerciții fizice de executat în sufragerie sau în curtea din spatele casei reprezintă un bun antrenament, dar și o activitate plină de adrenalină și voie bună. 

Petrecere în pijama

Un film de familie văzut împreună, cu popcorn și toată lumea îmbrăcată în pijamale este o modalitate excelentă de reluare a legăturilor părinte-copil, de relaxare și de bună dispoziție. O petrecere în pijama reușită trebuie să fie însoțită de dans, concursuri de limbo și neapărat încheiată cu o bătaie generală cu perne. 

Cu jocurile și jucăriile adecvate vârstei copiilor, cu imaginație și creativitate poți crea evenimente deosebite, fără să pleci de acasă, pentru clipe de neuitat, distracție și amuzament în familie!

Sursa foto Pexels:

https://www.pexels.com/photo/man-solving-a-puzzle-with-his-kids-8763070/

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5