Jocuri vechi, dar încă la modă
Unele jocuri au o vechime de câteva decenii sau chiar secole și se bucură în continuare de succes. Ele generează distracție și în același timp le permit oamenilor să socializeze. Printre jocurile din această categorie se află Monopoly, blackjack, rummy, Șeptică și Război. Despre fiecare vei afla mai multe detalii interesante în acest articol.
Monopoly
În urmă cu aproape un secol a fost inventat acest joc popular care a căpătat numeroase forme. Mai exact, în 1935, când lumea traversa una dintre cele mai mari crize economice din istorie. Frații Darrow au avut ideea de a inventa acest joc după ce au rămas fără loc de muncă. Succesul a fost instant, iar Monopoly a devenit cel mai vândut joc din SUA în primul an de la lansare. Până în prezent au fost vândute peste 200 de milioane de exemplare din Monopoly, iar peste 500 de milioane de oameni l-au jucat la nivel mondial. Este un joc interesant, în care scopul este să îți bagi adversarii în faliment și să termini primul.
Blackjack
Este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din lume. Cu o istorie bogată, blackjack aduce distracția la masă de fiecare dată, având în vedere imprevizibilul care apare. Jocul se practică împotriva unui dealer, iar scopul este să ai o mână mai bună decât a acestuia, dar cărțile tale să nu depășească 21. La început, blackjack era un joc al elitelor și era practicat în cazinouri de lux, însă ulterior a fost adoptat de oameni din toate categoriile sociale. În prezent, prin intermediul dezvoltărilor tehnologice, jocul de blackjack este accesibil oricui. Iar multe din cazinouri au inclus în ultimii ani mese de blackjack online cu dealer real, care oferă o experiență destul de apropiată de cea din cazinourile reale.
Rummy
Jocul de Rummy are și el o istorie bogată, având în vedere că primele atestări datează din secolul al XVIII-lea. Sunt așadar ani buni de când se joacă rummy, dar acesta rămâne popular. Un set de rummy conține 104 piese, cu numere de la 1 la 13 în patru culori diferite, alături de 2 piese de Jolly. Setul vine la pachet și cu 4 table de joc din lemn, iar scopul celor care îl încearcă este să formeze suite ori formații cu piesele disponibile. Prima persoană care reușește acest lucru este desemnată învingătoare. Este un joc adesea practicat în serile alături de prieteni ori în familie.
Război
Un joc de cărți foarte popular în România, în care se folosesc 52 de cărți. Jocul Război este încă la modă și este și el potrivit în serile alături de prieteni ori cu familia. Regulile sunt simple: cărțile sunt împărțite jucătorilor, iar în fiecare rundă aceștia vor lua cartea de deasupra și o vor așeza pe masă, cu fața în sus. Cel cu cartea cu valoarea cea mai mare ia toate cărțile de pe masă. În cazul în care sunt 2 cărți de aceeași valoare începe războiul și fiecare va pune pe masă un număr de cărți egal cu valoarea celei care a declanșat această situație. Dacă un jucător rămâne fără cărți este eliminat, în timp ce câștigător va fi cel care va avea toate cărțile.
Șeptică
Un alt joc de cărți de care mulți își aduc aminte cu drag. Extrem de competitiv, Șeptică se poate juca atât fiecare pentru el dar și pe echipe. Se folosesc cărțile de la 7 în sus și ași, iar la începutul fiecărui joc participanții primesc 4 cărți la întâmplare. După prima rundă se primesc cărți noi și tot așa. Câștigător este cel care la final are cei mai mulți ași sau zece.
Sursa foto: canva.com
Adaugă comentariu nou