Ce măsuri a luat administrația din Beclean împotriva răspândirii coronavirus

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Beclean convocat în 10 Martie 2020, a luat mai multe decizii, care au fost comunicate de primarul orașului, Nicolae Moldovan.
„1. Am asigurat la nivel de oraș o locație privind carantinarea eventualelor cazuri de coronavirus care nu se pot izola la domiciliu din diverse motive. În cazul în care va fi nevoie, vom putea suplimenta numărul locurilor cu alte locații.
2. Am asigurat bugetul necesar ca instituțiile de învățământ din Beclean să poată achiziționa produse de igienizare și materiale sanitare necesare conform procedurilor transmise de Ministerul Sănătății. Am solicitat conducerii școlilor să transmită cadrelor didactice și părinților să ia în serios închiderea temporară a școlilor și să stea mai mult acasă în această perioadă.
3. Piața Mare va fi suspendată temporar pentru toată luna Martie, începând cu data de 11 Martie inclusiv, cu posibilitate de prelungire dacă va fi cazul. Ne cerem scuze tuturor pentru inconvenient, dar precauția este foarte importantă.
4. Am dispus ca firmele de transport intern sau extern să comunice de îndată autorităților competente dacă au avut curse în zone cu persoane afectate de coronavirus și să transmită lista cu beclenarii care au călătorit cu firmele respective pentru a putea monitoriza situația cât mai bine.
5. Solicităm tuturor operatorilor economici și instituțiilor publice să pună în practică dispozițiile de igienă sanitară comunicate de către autoritățile de la nivel central.
Facem precizarea că deocamdată în orașul Beclean nu există niciun caz și ne dorim în continuare ca situația să fie una sub control.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență Beclean se va mai întruni și în perioada următoare dacă situația o va impune”, a transmis primarul orașului Beclean.
De asemenea, odată cu declararea STĂRII DE URGENȚĂ pe tot teritoriul României, la Beclean s-au suspendat pe toată durata acestei stări de urgență activitățile la bazinul didactic de înot și la piscina interioară din Parcul Balnear.

Comentarii

01/04/20 14:55
Vasile

Buna ziua,
Noi, cetatenii orasului Beclean cerem autoritatilor locale sa analizeze bine situatia si sa ia urgent masuri mult mai drastice si mult mai stricte.
Domnule primar, pentru sanatatea tuturor cetatenilor va rugam sa luati in calcul acest mesaj si nu ezitati sa actionati chiar daca este o masura mai dura!

Va rog transmiteti mesajul mai departe.

Cu stima,
Vasile (cetatean al orasului Beclean)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5