Ce trebuie să știi despre alegerea pietricelelor decorative pentru grădină?

Stai la curte și te poți bucura oricând dorești de relaxare în aer liber, de o cafea pe şezlong, citind o carte sau făcând diverse alte activități? Creează-ți un loc prietenos, cum ar fi o grădină amenajată pe gustul tău în care să-ți chemi și prietenii și să te bucuri de prezența lor în casa ta. Cel mai probabil, spațiul verde nu lipsește din jur, însă pentru a-i oferi un aer îngrijit și modern îți recomandăm să apelezi la pietricele decorative. Cu ajutorul lor, poți face tot felul de combinații decorative, poți delimita aleile, decora ghivecele cu plante sau poți obţine spectaculoase poteci pavate cu pietre. 

Iată ce trebuie să știi despre alegerea pietricelelor decorative pentru grădină:

Pietrele decorative sunt la îndemâna oricui vrea să realizeze amenajări exterioare în curte și grădină. Te poți juca folosind tot felul de dimensiuni, forme și culori și vei obține decoruri inedite, fără investiții majore și ușor de întreținut. 

Tipurile de pietre decorative 

Pe piață, există mai multe tipuri de pietricele decorative, din marmură, calcar sau granit. Cele mai populare și des folosite sunt pietrele decorative granulate sau “pebble”. Le găsești în nuanțe de alb, roșu sau violet și sunt ideale pentru a-ți pune în practică idei de amenajare pentru grădina ta. De asemenea, au diverse forme, rotunde sau colțuroase, și dimensiuni variate: de la foarte mici până la cele mari, denumite și roci. 

 

Cromatica pietrelor decorative: ce nuanţe alegi?

Stilul de design interior în care ți-ai amenajat locuința te poate ajuta să te decizi și în privința grădinii și în alegerea pietricelelor decorative, mai ales în ceea ce privește cromatica. Pietrele decorative din marmură pot fi albe, galbene, roz sau maro, în timp ce pietrele din granit sunt doar în nuanțe de roz sau roșu. Dacă vrei ceva mai natural, în tonuri neutre, pietrele decorative din calcar sunt potrivite pentru că sunt maro, bej, albe sau negre. 

Ia în calcul că verdele dat de plante, copaci și iarbă este culoarea de la care pornești în realizarea cromaticii. La sigur mergi cu alb, negru și bej, culori pe care le poți îmbina oricum vrei tu. Le poți pune chiar în ghivecele florilor de exterior sau la tulpina copacilor, în diverse forme și contururi. 

Idei de amenajare 

Aleile cu pietricele decorative şi zonele îngrădite cu pietre mai mari sunt elemente îți pot transforma grădina într-un spațiu relaxant și dinamic deopotrivă. 

Amenajează-ți terasa din grădină cu pietre decorative

Dacă nu este acoperită și o poți folosi doar în sezoanele calde, atunci o poți decora cu pietricele. Marele lor avantaj este că apa de ploaie se scurge printre ele și, în plus, nu permit creşterea buruienilor. Pune-le pe întreaga suprafață a terasei, apoi așază mobilierul și celelalte accesorii pe care le mai ai prin curte. Ce zici și de un balansoar relaxant? 

 

Decorează aleile cu pietricele

Dacă ai un spațiu generos și multă iarbă, creează niște alei cu ajutorul pietrelor colorate. Vor arăta foarte bine pe verdele gazonului. 

Dacă în curte ai o zonă cu flori sau copaci, îngrădește-o cu pietre decorative. O poți transforma în vedeta grădinii tale, mai ales primăvara când natura revine la viață. 

 

Decorează ghivecele cu plante

Pietricelele decorative vor arăta foarte bine şi într-un ghiveci plin cu flori. Pune pietricele deasupra pământului şi vei obţine o decoraţiune spectaculoasă. Florile nu vor avea de suferit; le vei putea uda fără probleme, fiindcă apa curge printre pietre. 

Dacă te simți foarte bine în natură, îți recomandăm să-ți creezi un colțișor al tău în care să predomine armonia. Ia-ți o masă și un fotoliu balansoar, pune-le într-o zonă cu iarbă, iar pe jos apelează la pietricele decorative albe sau bej. În cazul în care ai deja o terasă, atunci îngrădește aleea până la ea cu ajutorul pietrelor, lăsând verde de jur împrejur. Iar dacă ești genul de persoană ceva mai îndrăzneață, atunci realizează un decor cu pietricele roșii și mov amestecate, printre care să așezi ghivece cu flori și diverse figurine, cum ar fi niște pitici de grădină. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5