Cei doi copii care au suferit arsuri, de la Cușma, vor fi transferați la o clinică din Cluj-Napoca

Starea de sănătate a celor doi minori de 5, respectiv 11 ani din localitatea Cușma, aduși astăzi (22 noiembrie) la UPU Pediatrie din cadrul Spitalul Județean de Urgență Bistrița prezentând arsuri cu lichid fierbinte, este stabilă. Copiii au suferit arsuri de gradele I și II A pe mai puțin de 10% din suprafața corpului, au o stare generală bună și vor fi transferați la Clinica de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din Cluj-Napoca pentru îngrijiri de specialitate, transmite Camelia Strungari, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Echipajul de terapie intensiva mobilă și un echipaj de prim ajutor SMURD au intervenit în localitatea Cusma unde doi minori au suferit arsuri cu apa clocotită.
Echipajele medicale au găsit la locul solicitării doi copii care prezentau arsuri de gradul II pe o suprafață de aproximativ 15 %, respectiv 10 % din corp.

Erau stabili hemodinamic și respirator, au fost stabilizat de către echipajele medicale și transportați la UPU SMURD Pediatrie Bistrița pentru investigații și îngrijiri medicale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5