Cele 4 tipuri de asigurări pe care ar trebui să le închei cel puțin o dată de-a lungul vieții

Viața de adult înseamnă ieșirea de sub tutela protectoare a părinților și îți pune în față o serie nelimitată de alegeri care îți angajează responsabilitatea. Viața este până la urmă un joc de alegeri pe care le faci și de evenimente întâmplătoare care apar și care îți pot schimba în bine sau în rău existența.

Totuși, prevederea, așa cum spune un vechi proverb este ”mama înțelepciunii” așa încât există numeroase posibilități de a face alegeri înțelepte pe parcursul vieții sau de a apela la anumite instrumente ajutătoare care te-ar putea feri sau cel puțin proteja, într-o oarecare măsură, de vicisitudini. Asigurările sunt unele dintre aceste instrumente la care ar trebui să te gândești cu seriozitate în aproape orice etapă a vieții tale de adult. 

Iată o privire de ansamblu asupra principalelor tipuri de asigurări de care vei avea nevoie și la care vei apela probabil de-a lungul vieții și carierei tale

Asigurările sunt o modalitate eficientă de a avea un control ceva mai mare asupra unor aspecte ale vieții. Desigur, munca asiduă este importantă de-a lungul vieții de adult, dar înțelepciunea este un element care nu ar trebui să lipsească, de asemenea, iar din acest punct de vedere alegerea asigurărilor în funcție de riscurile estimate și percepute este un semn clar de înțelepciune și responsabilitate.

  • Asigurări de viață și de sănătate

Unele dintre cele mai comune tipuri de asigurare sunt cele care îți oferă garanția că cei dragi vor beneficia de o compensație cel puțin materială la pierderea suferită de trecerea ta în neființă. Desigur, gândul la dispariția ca persoană poate fi un subiect delicat și evitat de către mulți oameni, dar cei cu adevărat înțelepți se vor asigura că vor lăsa în urmă cel puțin un confort financiar sau își vor asigura un venit în cazul nefericit al apariției unor dizabilități care le împiedică în tot sau în parte capacitatea de muncă și de asigurare a traiului zilnic. 

În același timp, o asigurare de sănătate îți poate garanta accesul la fondurile necesare pentru a investiga sau chiar trata unele boli de care ai putea suferi de-a lungul vieții sau oferi doar o ”umbrelă” de protecție cu ajutorul căreia ai putea să menții un ochi vigilent asupra stării tale de sănătate. 

 

  • Asigurările imobiliare 

Casa este unul din scopurile majore ale vieții unui adult. Asigurarea unui adăpost confortabil întregii familii pe parcursul vieții este una dintre cele mai acute nevoi ale omului. Așa că de ce nu ți-ai proteja casa odată ce ai reușit s-o cumperi sau s-o construiești? Vei avea o mai mare liniște sufletească știind că orice eveniment, fie el și catastrofic, s-ar întâmpla imobilului, vei beneficia de o despăgubire justă cu care vei putea s-o iei de la capăt. 

  • Asigurările de răspundere profesională

Viața profesională este cea care îți aduce satisfacțiile personale și financiare care constituie unele dintre scopurile majore pentru care ai învățat și ai lucrat urcând în carieră timp îndelungat. Dar, așa cum se știe, omul este supus greșelii sau erorilor profesionale în acest caz. De aceea, nu ar trebui să lași ca o eroare sau anumite prejudicii produse din neatenție sau eroare profesională diverșilor clienți sau colaboratori cu care lucrezi să-ți distrugă cariera pentru care ai muncit atât de mult. Încheierea unei asigurări de răspundere civilă profesională este o strategie înțeleaptă de aplicat mai ales dacă lucrezi în domeniul creditelor, avocatură, notariat, consiliere juridică, financiară, audit, evaluări, arhitectură și inginerie, asigurări, IT&C și în multe alte domenii. 

  • Asigurările auto 

Asigurarea auto nu mai are nevoie de nicio prezentare fiind una dintre cele mai comune tipuri de asigurări pe care posesorii de autovehicule le încheie. Dacă ai cumpărat o mașină nouă sau chiar una la mâna a doua și vrei să fii liniștit asupra posibilelor cheltuieli sau pierderi ocazionate de accidente rutiere, intemperii și fenomene naturale violente sau chiar acte de vandalism ori furt, o asigurare auto tip CASCO este o alegere pe care o vei face de mai multe ori de-a lungul vieții. 

Iată deci cum, cu câteva mici acțiuni preventive, poți dobândi un control ceva mai mare asupra evenimentelor care pot să apară de-a lungul timpului ameliorând sau compensând în totalitate eventualele efecte negative care pot apăsa asupra vieții tale.

Sursa foto: Pixabay.com

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5