Cele mai bine platite joburi de pe batranul continent european

Cu totii ne dorim sa ajungem in ipostaza de a castiga salarii satisfacatoare, fie pentru a ne imbunatati stilul de viata, fie pentru a intra in posesia anumitor bunuri materiale, fie pentru a simti ca in sfarsit studiul si munca individuala indelungata au avut un scop bine definit. Insa, cel mai important factor din aceasta ecuatie este reprezentat de domeniul in care alegem sa ne specializam sau sa capatam experienta inca de timpuriu, dovedit fiind faptul ca anumite meserii isi pastreaza statutul privilegiat in societatea contemporana, in timp ce altele sunt cu mult depasite de tendintele actuale de pe piata muncii.

Inginerul automatist este unul dintre cei mai bine platiti angajati din Estul Europei, Romania fiind cap de lista la nivelul salariilor. Ei bine, nu mai putin de 30.000 de euro pe an ii sunt inmanati unei astfel de persoane autorizate, prag financiar care nu a fost depasit nici macar de tarile mult mai dezvoltate din apropierea plaiurilor mioritice, precum Cehia sau Turcia.

Contabilitatea si domeniul asigurarilor reprezinta doua domenii active aflate in plina expansiune spre care ar trebui sa se indrepte tot mai multi tineri. Motivele? Ofertele de munca sunt numeroase, iar joburile in aceste segmente sunt foarte bine platite, Romania aflandu-se situata pe locul doi cu un salariu anual ce atinge 108.000 de euro pentru un post de director financiar.

Printre aceste domenii se remarca un job relativ nou pe piata muncii, cu un statut perfect legal. Bineinteles, vorbim despre cariera de hostess online, jobul de model virtual intruchipand un loc de munca bine platit pe intreg continentul european si nu numai. Castigurile sunt substantiale si, de cele mai multe ori, le pot depasi pe acelea mentionate in domeniile anterioare. Mai mult decat atat, nivelul de experienta solicitat pentru un astfel de job este unul minim, fiind suficiente doar cateva trasaturi comportamentale care sa va deschida drumurile spre o asemenea cariera: sociabilitate, abilitati comunicative excelente, intuitie si deschidere.

Treptat, ajungem si la domeniul IT, unul dintre cele mai prolifice sectoare de pe piata muncii. In ultimii ani s-au remarcat cresteri substantiale la nivelul salariilor oferite specialistilor in IT, de aproximativ 5 - 10%. Insa, pentru ca vorbim despre un domeniu de activitate deosebit de competitiv, tara noastra ocupa doar locul 5 la nivel european, fiind depasita din perspectiva salariilor de tari mult mai dezvoltate. Totusi, surpriza din sectorul IT este oferita de Turcia, aceasta fiind tara in care postul de director IT se plateste cel mai bine.

Marketingul si domeniul serviciilor partajate intruchipeaza alte doua ramuri care propun locuri de munca bine platite la nivel european. Iar daca directorul de vanzari poate ajunge cu usurinta la un cumul de 115.000 de euro pe an in Turcia, managerul de call - center ( un job ce nu implica o specializare profesionala greu de obtinut) poate fi remunerat cu maximum jumatate din aceasta suma.

Segmentul logistic si cel de resurse umane se afla intr-o dezvoltare constanta, spre deosebire de aria constructiilor care sufera un real regres. Iar daca experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane poate atrage dupa ea un job foarte bine platit, un manager in constructii va depune mult mai mult efort pentru a ajunge la jumatatea salariului maxim al unul astfel de angajat:23.000 de mii de euro, comparativ cu cei 42.000 pentru jobul in logistica.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5