În 2008, a crescut numărul abaterilor legislative

Cele mai multe abateri s-au înregistrat în domeniul sănătăţii

Acţiunile de control desfăşurate de autorităţile publice locale şi alte instituţii abilitate s-au intensificat în anul 2008, faţă de anul 2007. Controalele efectuate au fost în număr de peste 25.000, înregistrându-se o creştere de 7, 5%. Numărul cazurilor în care s-au constatat abateri a crescut cu 27, 9%, această creştere fiind justificată de creşterea numărului de controale şi de responsabilitatea organelor de control. Sunt rezultatele raportului de analiză privitor la realizarea obiectivelor şi acţiunilor prevăzute în Planul de acţiuni pe anul 2008 pentru realizarea în judeţ a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare.

Potrivit directorului executiv din cadrul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, Elisabeta Ilovan, domeniile unde s-au înregistrat abateri legislative sunt următoarele:

„S-a încălcat legislaţia în domeniul financiar contabil în 2.887 cazuri (+0,8%); încălcarea legislaţiei privind disciplina în construcţii în 769 cazuri (+22. 65%); în 1.752 de cazuri s-au încălcat prevederile legale privind legislaţia muncii, securitatea şi sănătatea în muncă (+45, 5%); încălcarea legislaţiei privind protecţia mediului în 85 de cazuri (-53, 46%); în domeniul sanitar veterinar şi siguranţa alimentelor au fost constate abateri în 3.218 cazuri (+60%); în ceea ce priveşte protecţia consumatorului s-a încălcat legislaţia în 1.471 cazuri (-6, 5%); cele mai multe abateri au fost constate în domeniul sănătăţii în 1.906 cazuri (+87, 97%)”, a explicat Elisabeta Ilovan.

Ca o concluzie a raportului de analiză, directorul executiv din cadrul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud ne-a precizat că a crescut eficienţa acţiunilor de control prin organizarea unor controale comune ale serviciilor publice deconcentrate, în special în domeniul protecţiei mediului privind curăţarea şi salubrizarea cursurilor de apă, tăierilor ilegale de arbori, comercializarea materialului lemnos şi în domeniul protecţiei consumatorilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5