Suplimentele alimentare, jucăriile, ciocolata , saloanele de înfrumuseţare – verificate de Protecţia Consumatorilor. Vezi ce abateri s-au constatat
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat o serie de acţiuni de control la operatorii economici de pe raza judeţului, fiind întocmite 42 procese-verbale şi aplicate amenzi de 52.000 lei. Au fost verificate o serie de suplimente alimentare, constatându-se lipsa informaţiilor în limba română, nerespectarea condiţiilor temperaturii de depozitare (de exemplu, polenul crud poliflor, care trebuie păstrat la congelator, era depozitat la temperaturi de refrigerare).
În magazinele de jucării s-a constatat lipsa inscripţionării numelui producătorului, lipsa documentelor însoţitoare, lipsa avertismentelor generale de siguranţă şi a instrucţiunilor de utilizare în limba română. S-au găsit jucării muzicale şi jucării parfumate care nu avea informaţiile privind riscurile specifice şi nici simbolurile avertismentelor specifice fiecărei jucării.
La capitolul dulciuri, s-au găsit produse din ciocolată fără informaţii destinate consumatorilor complete sau cu durata termenului de valabilitate depăşită. Într-un magazin a fost depistată ciocolată de casă vrac care nu avea prezentată lista cu ingredientele din compoziţie, respectiv cele cu efect alergen. Nici saloanele de înfrumuseţare nu stau mai bine, aici găsindu-se liste de preţuri incomplete, lipsa precizărilor privind timpul de realizare a serviciilor, nedetalierea costului materialelor şi cel al manoperei, lista informaţiilor privind eventualele riscuri. După cum ne informează comisarul şef adjunct Iuliana Deneş, în unele saloane operaţiunile efectuate nu au la bază proceduri de lucru prestabilite, fiind depistate produse pe ambalajul cărora nu erau înscrise informaţii în limba română, lipsea data de deschidere a recipientelor şi nu erau respectate cerinţele prevăzute de legislaţia în domeniul sănătăţii (lipsa unor evidenţe privind efectuarea operaţiunilor de curăţare, dezinfectare şi sterilizare a instrumentelor din saloane). Produsele controlate care au fost depistate cu deficienţe au fost scoase de la comercializare.
Citiţi şi:
- Articole pentru copii, de peste 50.000 lei, retrase temporar de pe piaţă
- Amenzi de 42.000 lei, aplicate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor
- Legumele şi fructele proaspete, verificate de Protecţia Consumatorilor
- 5 motive pentru care ar trebui să vizitezi saloanele din București
- Primele amenzi pentru produse pascale neconforme sau deja expirate
Adaugă comentariu nou