Cele mai populare destinatii de Paste

Suntem in apropierea sarbatorilor pascale, iar romanii au inceput sa isi faca din ce in ce mai multe planuri. Daca pana in urma cu ceva vreme oamenii petreceau sarbatorile pascale acasa, impreuna cu familia, inconjurati de o atmosfera religioasa, in ziua de astazi se prefera calatoriile sau vacantele de Paste, profitand de zilele libere pentru a se odihni si relaxa.

Ofertele de cazare sunt extrem de tentante chiar si in aceasta perioada. Totusi, cei mai multi romani aleg sa petreaca aceste sarbatori in Romania, tocmai pentru ca vacanta de Paste este destul de scurta. In conditiile in care au doar cateva zile libere, oamenii prefera destinatii apropiate pentru a nu pierde o parte din vacanta calatorind.

Una dintre cele mai populare destinatii ale romanilor este Delta Dunarii. Oamenii aleg sa se bucure de o mini vacanta de Paste, inedita, cautand cazare Delta Dunarii. Aceste tipuri de vacante sunt din ce in ce mai preferate de catre oameni tocmai pentru ca se pun la dispozitie tot felul de servicii la preturi accesibile. De asemenea, oamenii mai aleg pentru vacanta de Paste si destinatii de tip city break. Exista mai multe variante de astfel de vacante, incepand de la cele cu un buget redus si pana la cele mai complexe. De regula, oamenii aleg destinatii low cost, acordand o mai mare prioritate concediului de vara.

Dupa Revelion, se pare ca Pastele se afla pe locul 2 in topul preferintelor oamenilor, chiar la un nivel mult mai inalt decat Craciunul. Cand vorbim despre vacantele internationale, in topul celor mai preferate destinatii pentru Paste se afla Roma, Atena, Dubai sau Amsterdam, unde preturile medii de achizitie ale unui pachet este de 470 de euro.  Amsterdamul este o destinatie foarte solicitata in preajma vacantei de Paste de catre persoanele noncoformiste, dornice de distractie.

Daca in urma cu ceva vreme oamenii ar fi preferat destinatii cu istoric religios, cum ar fi Ierusalim, Atena sau Roma, astazi romanii prefera din ce in ce mai mult destinatii precum Dubaiul sau Amsterdamul, destinatii ale distractiei si ale cumparaturilor.  Oricum ar fi, romanii sunt dispusi sa aloce un buget destul de consistent pentru o vacanta obisnuita, mai ales pentru cea de Paste.

De asemenea, exista o mare parte a romanilor care prefera sa isi petreaca vacanta de Paste impreuna cu membrii familiei sau cu prietenii. Cand vine vorba despre cheltuiala pe care romanii o fac pentru Paste, se pare ca aceasta este suficient de consistenta. De la an la an, bugetul mediul alocat sarbatoririi Pastelui pare sa creasca, alocandu-se sume destul de mari. Cumparaturile sunt principalele cheltuieli pe care le oamenii le fac, incepand de la cozonacul traditional si pana la ouale vopsite.Mai mult, de Paste, oamenii obisnuiesc din ce in ce mai mult sa faca diferite daruri. Astfel ca persoana iubita, sotul sau sotia, prietena sau prietenul se va bucura de un mic dar care simbolizeaza aceasta mare sarbatoare. Trebuie sa amintim si faptul ca in urma unui studiu s-a descoperit ca mai mult de jumatate dintre oameni isi cumpara haine, accesorii sau incaltaminte noua de Paste.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5