În premieră la Bistriţa,

„Centru Zonal Asociat Bistriţa” al Institutului Bancar Român

Ieri, 27.10.2008, a avut loc festivitatea de lansare a programelor de formare şi specializare bancară în sistem învăţământ la distanţă în organizarea noului „Centru Zonal Asociat Bistriţa”, care aparţine de Institutul Bancar Român, în sala de festivităţi a Primăriei Bistriţa, începând cu ora 13.00.

Au fost prezenţi şi au vorbit despre necesitatea înfiinţării acestui Centru domnul Vasile Bar – preşedintele CCIA BN, care a salutat iniţiativa şi buna colaborare cu IBR, domnul Ovidiu Teodor Creţu – primarul Bistriţei, care a specificat faptul că alimentarea cu sistemul bancar este necesară; domnul Gheorghe Cătană – coordonator Centru Zonal Asociat Bistriţa, precizând că actuala criză financiară ne afectează şi oamenii trebuie perfecţionaţi.

Sunt peste 25 de bănci în Bistriţa, 83 unităţi operative în total pe judeţ şi primii 20 de cursanţi, din prima serie, vor începe perfecţionarea la 01.11.2008.

Domnul Radu Deac, coordonator Centru Regional, a precizat că necesitatea actuală stringentă de specializare în acest sector a impus IBR-ului organizarea Centrului Zonal Asociat Bistriţa.

În final, domnul Petru Rareş, preşedinte – director-general, şi vicepreşedinte al Clubului de la Roma, a împuternicit pe R. Deac şi Gh. Cătană să conducă această instituţie şi a făcut o radiografie pertinentă a crizei mondiale bancare declanşată în Statele Unite prin acordarea de credite ipotecare neperformante şi necesitatea specializării bancare prin sistem de învăţământ la distanţă a personalului bancar din judeţ şi nu numai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5