Cerc pastoral-misionar la Ilva Mică

Material realizat de pr. Cornel Coprean

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din Cercul pastoral-misionar Ilva Mică, coordonaţi de pr. Brici Iuliu, s-au întâlnit miercuri, 2 aprilie 2014, în Parohia Ilva Mică I din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 9.00, în Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”, în prezenţa a peste 200 de credincioşi, soborul preoţilor slujitori, alături de părintele paroh Dănilă Emil, au săvârşit Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfinţite.
În cadrul Sfintei Liturghii un număr aproximativ de 100 de copii şi credincioşi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Prezenţa mare a copiilor, care cu bucurie în suflet au primit pe Domnul în inima lor curată, ne aminteşte de ceea ce a spus Domnul Hristos în Evanghelie, că de nu vom fi precum copiii, nu vom intra în Împărăţia lui Dumnezeu.
În cuvântul rostit la sfârşitul Sfintei Liturghii, pr. Nedelea Teodor de la Parohia Rebra a vorbit credincioşilor despre „Sfânta Euharistie şi Sfânta Spovedanie” şi a subliniat că atât Spovedania, cât şi Împărtăşania sunt strâns legate de post, pentru că o viaţă duhovnicească îmbunătăţită ne aşează în starea potrivită pentru a primi Sfintele Taine.
Acest eveniment de bucurie duhovnicească, de altfel primul din acest an, se încadrează în activitatea misionară a Cercului preoţesc Ilva Mică, dar şi în seria de manifestări dedicate Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) în Patriarhia Română.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5