Cerc pastoral-misionar în parohia Leşu II

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din Cercul pastoral-misionar Ilva Mică, coordonaţi de pr. Brici Iuliu, s-au întâlnit în Parohia Leşu II din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 16.00, în Biserica cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, în prezenţa a peste 250 de credincioşi, soborul celor 12 preoţi slujitori, alături de părintele paroh Mihăilă Ioan, au săvârşit Taina Sfântului Maslu.
În cuvântul de învăţătură rostit la sfârşitul slujbei, pr. Plaian Doru Leontin de la Parohia Rebra a vorbit credincioşilor despre „Misiunea Bisericii astăzi” şi a subliniat că misiunea ţine de însăşi fiinţa Bisericii şi ea trebuie să implice nu numai clerul, ci şi credincioşii, adică cele două preoţii, sacramentală şi universală.
Seara duhovnicească de la Leşu continuă activitatea misionară a Cercului preoţesc Ilva Mică, aceasta fiind cea de a 58-a întâlnire din istoria acestui cerc pastoral prin care Hristos este mărturisit în parohiile aparţinătoare. Totodată acest eveniment se încadrează şi în seria de manifestări dedicate, pe de o parte, Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii, în Patriarhia Română, iar pe de altă parte, împlinirii a 15 ani de când Biserica Parohiei Leşu II a fost sfinţită de către PS Irineu Bistriţeanul.
Material realizat de pr. Cornel Coprean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5