Cerc preoţesc în parohia Chiuza

Material realizat de pr. Cornel Coprean

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de pr. Dan Vasile, s-au întâlnit duminică, 19 octombrie 2014, în Parohia Chiuza din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 16.00, în Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul celor 11 preoţi slujitori, alături de părintele paroh Mureşan Maftei, au săvârşit Taina Sfântului Maslu.
În cuvântul rostit la finalul slujbei, pr. Coprean Cornel-Gheorghe de la Parohia Nimigea de Sus a vorbit credincioşilor despre apostolatul preoţilor şi apostolatul mirenilor şi a subliniat rolul şi misiunea laicilor în Biserică şi în lume. Tot în cuvântul de învăţătură părintele a arătat care sunt modalităţile concrete prin care fiecare credincios participă la misiunea integrală a Bisericii. În încheiere, părintele paroh Mureşan Maftei a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi.
Acest eveniment de bucurie duhovnicească, al şaptelea din acest an, se încadrează în activitatea misionară a Cercului preoţesc Mocod. Următoarea întâlnire a preoţilor din acest cerc va avea loc în Duminica a 24-a după Rusalii, în Parohia Aluniş. Cercul pastoral-misionar Mocod este format din preoţii slujitori în parohiile arondate comunelor Chiuza, Zagra, Nimigea şi Runcu Salvei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5